15 Temmuz Şehitleri İBB Binası önünde dualarla anıldı

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz Şehitleri  İBB Binası önünde dualarla anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 16:33

15 Temmuz Şehitleri İBB Binası önünde dualarla anıldı

Haberin Devamı

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA) 15 TEMMUZ darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin Saraçhane’deki başkanlık binası önünde anma töreni düzenlendi. 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının ve adlarının yer aldığı pano önünde düzenlenen törene, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ve meclis üyelerinin yanı sıra şehit yakınları ve vatandaşlar da katıldı. 17 kişinin şehit olduğu İBB önünde, şehitler için Kuran okundu, dua edildi.

“BÜYÜK KURGULARA HEDEF  OLDUK”

Programda konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde çok acılar yaşandığını belirterek, özgürlüğün ve demokrasinin o gece sınandığını belirtti. 15 Temmuz'da hiçbir toplumun yaşamadığı dramatik tabloların yaşandığını anlatan Topbaş, "Büyük kurgulara hedef  olduk. FETÖ terör örgütü başta olmak üzere iç ve dış mihraklar 15 Temmuz senaryosunu hazırladılar. Hiç hesap etmediler ki bu millet geçmişte Malazgirt'te, Sakarya'da Dumlupınar'da ve Çanakkale'de destanlar yazmış bir milletin, tekrar destan yazabileceğini hiç akıl edemediler. Milletimiz 80 milyon büyük bir aile olarak hep birlikte vatan, demokrasi, milli irade ve bayrak söz konusu olduğu zaman, 'gerisi teferruattır' diyerek, kol kola girmesini bildi. Milletimiz dünyaya 'millet ne demektir' bunu gösterdi" dedi. 

“15 TEMMUZ’UN ACISINI YÜREĞİNDE HİSSEDEN HER BİREY GAZİDİR”

15 Temmuz’un da tarihteki kahramanlıklar gibi bir destan olduğunu belirten Topbaş, “Bu da bizim için farklı bir kahramanlık destanıdır. Ne mutlu ki şehitlik mertebesine erişmişler. Ne mutlu ki bu rütbeyi almışlar, dilesiniz olamazsınız. Gittiğimiz evlerde ne öyküler var, şehit olmayı dileyenler var. Rabbim herkese nasip etmiyor. Ne mutlu onlara, ne mutlu o ailelere. Ne mutlu o gazilere ki bu şanlı onuru yaşayacaklar. Millet olarak 15 Temmuz’un acısını, derdini yüreğinde hisseden her birey bu vatanda gazidir” şeklinde konuştu.  

 İBB ÖNÜNDE SABAHA KADAR DUALAR OKUNACAK 

Topbaş, anma etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası çıkışında İBB tarafından yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nin açılışının ardından, İBB önüne gelinerek  sabaha kadar duaların okunacağını ve şehitleri anacaklarını söyledi.

Konuşmasının ardından Topbaş ve törene katılanlar, İBB binası önünde 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.

(FOTOĞRAFLI) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!