15 Temmuz şehitleri adına su kuyusu projesi

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehitleri adına su kuyusu projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 12:39

15 Temmuz şehitleri adına su kuyusu projesi

Haberin Devamı

Uğur AYDIN/TRABZON, (DHA) - TRABZON'da Semerkand Vakfı ve Beşir Derneği, başlattıkları projeyle su ihtiyacı yaşayan bazı ülkelere 15 Temmuz şehitleri adına 250 su kuyusu yapacak.  

Semerkand Vakfı, Beşir Derneği ve TÜMSİAD Trabzon Şubesi üyeleri, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Semerkand Vakfı Trabzon İl Temsilcisi Muhammed Siyah, 15 Temmuz darbe Girişiminin milletin milli ve manevi değerlerine bağlılığıyla ve birlikte hareket etmesiyle bertaraf edildiğini söyledi. Siyah, "15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla aziz milletimiz FETÖ'nün hain darbe ve işgal girişimlerine karşı kahramanca bir direniş göstererek tarih yazmıştır. 250 vatan evladı şahadet şerbetini içmiş ve 2 bin 196 kardeşimiz de yaralanarak gazilik unvanı almıştır. İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan kurumlarımızı yıpratmayı amaçlayan bu beyhude girişim milletimizin milli-manevi değerlerine bağlılığıyla, birlik ve beraberlik şuuruyla bertaraf edilmiştir. Çok yakında ikinci yıldönümünü idrak edeceğimiz bu olay her zaman hatırlamamız, dersler çıkarmamız gereken bir olaydır" dedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ADINA 250 SU KUYUSU

Toplantıda Beşir Derneği Trabzon İl Temsilciliği öncülüğünde, 15 Temmuz’da şehit olan 250 vatandaşın anısına yapılacak olan ‘Su Kuyusu’ projesi de tanıtıldı. Projeyle birlikte, içme suyundan mahrum kalan bazı coğrafyalardaki ülkelere, proje aracılığıyla su ulaştırılacak. 15 Temmuz darbe girişimini kalıcı eserlerle birlikte farklı coğrafyalarda anlatmayı hedeflediklerini ifade eden Beşir Derneği Trabzon İl Temsilcisi Yaşar Bankoğlu, açılacak her kuyuya bir şehidin adının verileceğini de duyurdu. Bankoğlu, "Kuraklığın ve fakirliğin pençesinde yaşam mücadelesi veren bu mazlum ve mahcup insanların dertlerine derman olacak birçok proje yapılabilir. Dernek olarak bu alandaki ihtiyacın giderilmesine yönelik projeler gerçekleştirmekteyiz. Bunların başında su kuyusu projesi yer almaktadır. İnsanları kendi köylerinde temiz içme suyuna kavuşturuyor, kilometrelerce yol kat etmeden temiz su elde etmelerine vesile oluyoruz. Beşir Derneği olarak, mazlum ve mahcup coğrafyalardaki insanları sağlıklı ve yeterli suya kavuşturmak için yıllardır çalışmalarımızı sürdürürken şimdi 15 Temmuz şehitlerimiz adına 250 su kuyusu projesini başlatmış bulunuyoruz" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!