15 Temmuz şehidi muhtarın yerine yenisi seçildi

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehidi muhtarın yerine yenisi seçildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 13:24

15 Temmuz şehidi muhtarın yerine yenisi seçildi

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN (Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi Ahi Mahallesi'nin Muhtarı Ali Anar'ın 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında şehit edilmesi nedeniyle yeni muhtarı belirlemek için seçim yapıldı. Yakup Yener, Ahi Mahallesi'nin yeni muhtarı oldu.
15 Temmuz gecesi, darbe kalkışması sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıkan milyonlar gibi Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar da 14 yaşındaki oğlunu da yanına alıp, Akıncı Üssü'nde darbecilere karşı koymaya gitti. Akıncı Üssü önünde toplanan binlerce kişinin üzerine ateş açılması sonucu Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar ve beraberindeki 7 kişi şehit düştü. Muhtar Anar, geride 6 yetim bıraktı.
Ahi Mahallesi'nde muhtarlık, Kaymakamlık görevlendirmesiyle ihtiyar heyeti tarafından sürdürüldü.  Ahi Mahallesi sakinleri, 15 Temmuz şehidi Ali Anar'ın bayrağını devralacak muhtarını belirlemek için dün sandık başına gitti. Kullanılan 146 oyun 79'unu alan Yakup Yener, Ahi Mahallesi'nin yeni muhtarı oldu. Rakibi Sezai Yüksek ise 65 oyda kaldı. Yeni muhtar Yakup Yener'in ağabeyi Ömer Yener de 1996'da Hakkari Çukurca'da şehit düşmüştü.
Yeni muhtar Yakup Yener, "Şehidimiz sevilen güzel bir insandı, iyi muhtarlık yaptı. Güzel işler yapıyordu, yapmaya da çalışıyordu. Ama ömrü vefa vetmedi. Geride 6 yetim bıraktı. O yetimlere bizler de bundan sonra sahip çıkacağız, kollayacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!