15 Temmuz öykü yarışmasında ödüller verildi

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz öykü yarışmasında ödüller verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 13:08

15 Temmuz öykü yarışmasında ödüller verildi

Haberin Devamı

NİĞDE'de 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi'nin Türkiye genelinde düzenlediği 'Gençlerin Kalemiyle 15 Temmuz Ruhu Hikayelerde Yaşatılıyor' temalı öykü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Niğde Kültür Merkezi'ndeki ödül törenine Vali Ertan Peynircioğlu, AK Parti milletvekilleri Erdoğan Özegen, Alpaslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, öğrenciler ve davetliler katıldı.  Törende 15 Temmuz Şehitler Spor Lisesi öğrencileri ve Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası gösteri sundu.
Vali Ertan Peynircioğlu yaptığı konuşmada "Bu memleket çok hainlik gördü, ama 15 Temmuz bu hainliklerin en büyüğü idi" diyerek şöyle devam etti:
"Bu memleket o gün 250’ ye yakın şehit verdi ve 2 bin 500’ e yakın insanımız yaralandı. Niğde o gece 6 şehit verdi ve ülkemizin en çok şehit veren illerinden biri oldu..Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın, biz de Allah bir daha bu millete15 Temmuzlar, bir daha darbe girişimleri yaşatmasın diyoruz."
Daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Peynircioğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi. Niğde Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Kendir de 'Deste' adlı öyküsü ile ödül aldı.

Uğur MART7NİĞDE,(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!