15 Temmuz oturumunu Hande Fırat yönetti

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz oturumunu Hande Fırat yönetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2017 09:28

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen ‘Uluslararası Kültür Turizm ve Demokrasi Kurultayı Medya Çalıştayı’na katıldı.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen ‘Uluslararası Kültür Turizm ve Demokrasi Kurultayı Medya Çalıştayı’na katıldı. Fırat çalıştayda, 15 Temmuz Darbesi ve Türk Medyası adlı oturumun başkanlığını yaptı. Oturuma katılan ATV’den Şebnem Bursalı, Kanal 24’ten Melik Yiğitel ve Star Gazetesi’nden Mustafa Kartoğlu, 15 Temmuz Darbe girişimini, öncesi ve sonrasında medyanın durumunu konuştu. Fırat, oturum açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

15 Temmuz oturumunu Hande Fırat yönetti

DEMOKRASİ ÇOCUKLARI OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK

“15 Temmuz gecesi bütün Türk milleti olarak demokrasi çocukları olduğumuzu gösterdik. Önce milletimiz gösterdi; hangi işi yaparsa yapsın, hangi görüşten olursa olsun, herkes aynı safta yer aldı. Çünkü Türkiye’nin geçmişinde neler yaşadığını, biz kendi çocukluğumuzda 1980 darbesini nasıl gördüğümüzü, bir daha yaşamak istemediğimizi içimize sindirmişiz. Gazeteciler özelinde baktığımızda ise hiçbirimiz birbirimizle konuşmadan, hiçbir yerden talimat almadan içimizden geldiği gibi, ülkemizi nasıl seviyor ve yaşamak istiyorsak o şekilde davrandık. Muhabirinden kameramanına, foto muhabirinden montajcısına kadar dimdik şekilde hiç uyumadan günlerce çalıştı. Mesleğimizin gereğini, standart ve evrensel ilkeler ışığında yerine getirdik.”

 

BAKMADAN GEÇME!