'15 Temmuz Milli Birlik Kütüphanesi' açıldı

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz Milli Birlik Kütüphanesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 16:14

'15 Temmuz Milli Birlik Kütüphanesi' açıldı

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- BATTALGAZİ Belediyesi tarafından Kütüphaneler Haftası dolayısıyla SODES kapsamında 15 Temmuz Milli Birlik Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı. 
Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirilen programa, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İlçe Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adil Culha, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Başkan Gürkan, Kur'anı Kerem'in ilk emrinin 'oku' olduğunu belirterek, "İslam'ın emri, ilk şartı 'Oku, seni yaratan Allah'ın ismi ile oku' İslam'ın ilk emri oku emridir. Peygamberimiz 'İlim Çin'den olsa git adam bul öğren' demiştir. Hz Ali, 'bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' demiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' demiştir. Yunus Emre ise, 'İlim ilim etmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır' demiştir. Okumayı sevmek, sevdirmek alışkanlık haline getirmemiz,  davranış haline getirmemiz gerekmektedir. Bu konuda öğretmenlerimize ve velililerimize büyük görevler düşmektedir. Ben sizlerin sıralarındayken, o zaman büyük geniş kütüphaneler yoktu. Ancak aldığımız kitapları birbirlerimizle değiştirerek faydalanıyorduk" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere kitap dağıtımı ve ardından da SODES kapsamında '15 Temmuz Milli Birlik Kütüphanesi’nin açılışı Battalgazi Belediyesi Eskimalatya Kampüsü'nde gerçekleştirildi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!