15 Temmuz kahramanları ve şehitleri bir kez daha ölümsüzleşti

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz kahramanları ve şehitleri bir kez daha ölümsüzleşti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 17:47

15 Temmuz kahramanları ve şehitleri bir kez daha ölümsüzleşti

Haberin Devamı

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen '15 Temmuz Kahramanları ve Şehitleri' temalı tiyatro, resim ve şiir yarışması sonuçlandı.

Balıkesir'de düzenlenen '15 Temmuz Kahramanları ve Şehitleri' temalı tiyatro, resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri bugün (çarşamba) Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende verildi. Törene Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Kaan Deniz tarafından şehitlerin ruhuna Kuran'ı Kerim okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, milletin kahramanlık destanı yazdığı o günün asla unutulmayacağını söyleyerek "Ömer Halisdemir gibi vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şahadet mertebesine ulaşan vatan evlatlarımız bizlere örnek olacaktır.  Milletin parası ile millete kurşun sıkan, kıbleleri hırsları olan üniformaya bürünmüş teröristlere asla izin vermeyeceğiz" dedi. Yarışmada 100 şiir, 50 resim ve 13 tiyatro eserinin değerlendirildiğini söyleyen Uğur, "Gelen eserlerden bir kitap oluşturuldu. 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve genç neslin gözünden 15 Temmuz'un nasıl algılandığını görmek istedik. Yarışmaya katılan öğrencilerimize ve etkinliğin düzenlenmesine emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

DEREYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Müftüsü İbrahim Öcüt, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve davetliler tarafından verildi. Şiir yarışmasında İvrindi Anadolu Lisesi'nden Esra Çaldıran birinci, Mustafa Uşdu Anadolu Lisesi'nden Ayşenur İlhan ikinci, Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nden Mustafa Deniz üçüncü oldu. Resim yarışmasında ilk üçü Turgut Solak Fen Lisesi'nden Gülay Çakır, Gönen Anadolu Lisesi'nden Fatma Evren ve  Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi'nden Ahmet Cincioğlu ilk üçü oluşturdu. Tiyatro yarışmasında Gülser Mehmet Bolluk Aadolu Lisesi'nden Gülnihal Aslan, Gecenin Yıldızları ile birinciliği, Rahmi Kula Anadolu Lisesi'nden Rana Can '15 Temmuz gecesi' ile ikinciliği,  Balıkesir Lisesi'nden Şeyma Şafak, 'Vur emri' ile üçüncülüğü kazandı. Yarışmada dereye giren şiirler okunurken, birinci olan tiyatro oyunu sergilendi. Ayrıca resim yarışmasında dereye giren yapıtlar Salih Tozan Kültür Merkezi'nde sergilendi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!