15 Temmuz gazilerine ziyaret

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz gazilerine ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 13:43

15 Temmuz gazilerine ziyaret

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Keçiören ilçesinde 15 Temmuz gazileri Ergun Baykal, İsmail Muhammed Baykal ve Yalçın Erdoğan'ı Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı evlerinde ziyaret etti. Başkan Ak'a ziyaretinde eşi Hatice Ak ve AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert de eşlik etti. 
Esertepe Mahallesi'nde oturan Baykal ailesini ziyaret sırasında, gazi Yalçın Erdoğan da hazır bulundu. Ergun Baykal(54), oğlu İsmail Muhammed Baykal(18) ve Yalçın Erdoğan(40), 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün önünde açılan ateş sonucu yaralanarak gazi olmuşlardı. Gazilerin tedavi süreciyle ilgili bilgi alan Başkan Ak, “Sizlere minnettarız. Bizden bir isteğiniz var mı?" diye sordu ve “Hayırlı Ramazanlar" diledi.
HAİNLERİN ÜSTESİNDEN GELDİK
Başkanı çok sevdiğini ifade eden Ergun Baykal ise, “Allah sizden razı olsun. Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Bu sadece benim düşüncem değil, Keçiören'deki diğer gazilerle bir araya geldiğimizde, onlar da aynı düşünceyi dile getiriyorlarö dedi. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını da paylaşan Ergun Baykal, “O gün hiçbirimizin yanında silah yoktu, ama milletçe çok güzel organize olduk. Hainlerin üstesinden geldikö diye konuştu. Yalçın Erdoğan da, Başkan Ak'ı bir anda karşısında görünce çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu belirterek, “15 Temmuz'dan sonra bizi hiç yalnız bırakmadınız. Ayağımda kurşun olduğu için, uzun süreli yürüyüş yapamıyorum, koşamıyorum, ağrılarım varö diye konuştu. Gazilere “geçmiş olsunö dileğinde bulunan Başkan Ak, “Allah bir daha ülkemize böyle bir acıyı yaşatmasın inşallah" dedi.  
Başkan Ak, gazilere Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve “İstiklal ve İstikbal Zaferinin Adı 15 Temmuz - Keçiören'de Vatan Mücadelesiö adlı kitabı, Baykal'ın yeğeni Selim Baykal'a da oyuncak hediye etti. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!