"15 Temmuz darbe girişimi"ne 15 bin kişiden fırça darbesi

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz darbe girişimine 15 bin kişiden fırça darbesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 09:46

"15 Temmuz darbe girişimi"ne 15 bin kişiden fırça darbesi

Haberin Devamı

İhsan DÖRTKARDEŞ /İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da darbe girişimine tepki amacıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar sürdürülecek kampanyada en az 15 bin kişi boya fırça darbeleri ile darbe girişimini protesto edecek.
Avcılar Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından hazırlanan 'Darbeye bir fırça da sen at' adı verilen proje, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kabul edildi. Belediye Havuz Meydanı açık hava sanat atölyesine dönüştürüldü. Oluşturulan sahneden anons yapan HEM Müdürü Sahra Köksal, yoldan geçenlere, "Darbeye bir fırça da siz atın. Sanatın, kalemin kılıçtan keskin olduğunu, kavganın değil birlik ve beraberliğin önemli olduğunu bu fırça darbesiyle siz de gösterin” çağrısı yaptı. Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, yaptığı konuşmada, “Hain FETO’nun darbe girişimine, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, hükümet ve devletimizin dirayetiyle, halkımızın büyük bir uyanışı ile karşı duruldu. İnşallah bir daha 15 Temmuz’ları yaşamayız. Bu tarih, büyük milletin şanlı tarihinde büyük bir zafer olarak anılacaktır. Amacımız 15 Temmuzlar’ı unutmamak, unutturmamak” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin de, kampanyada HEM’deki 104 öğretmenin görev aldığını belirterek, “Halkımızdan bu kampanyaya destek bekliyoruz. Bugünden itibaren 15 gün içerisinde 80 tuval, 300 tüp boya kullanılarak darbeye fırça ile vurulacak. Meydandaki bu çalışma ilk günün ardından 15 kurs merkezimizde devam edecek. 15 bin insana ulaşmayı hedefliyoruz. Darbe girişimine tepki amacıyla oluşturulan tabloları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin yapılacağı stadyumda sergilemek istiyoruz” dedi.
Kampanyaya katılanlar, genellikle Türk Bayrağı’nı çizerken, bir kadın fırça ile darbecileri cehennem ateşinde göstermeye çalıştı.

(FOTOĞRAF)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!