"15 tane pozisyon bulduk"

Güncelleme Tarihi:

15 tane pozisyon bulduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 23:09

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 1-0 kazandıkları Orduspor maçına ilişkin, “Yaklaşık 15 tane pozisyon bulduk. Oyuncularım, oyunun her saniyesinde maçı kazanmak için üst düzey performans sergiledi” dedi.

Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısına maça gelmeyen taraftarlara sitem ederek başladı.

“Bugün stada bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza tek tek teşekkür ederim” diyen Sağlam, şöyle konuştu:

“Stada gelmeyip maçı evinde veya başka yerde seyretmeyi tercih eden taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Onlar da bize televizyon başında destek vermişlerdir. Onların desteği bizim için çok önemli. Kendilerince haklı sebepleri vardır ama bu takım ve oyuncular daha fazla ilgi ve destek görmeyi hak ediyor. İnşallah bundan sonraki maçlarda tekrar taraftarlarımızı tribünde görürüz.”

Sağlam, 5 sezondur Bursaspor'un başında bulunduğunu anımsatarak, futbolun doğrularını en iyi yaptıkları birkaç karşılaşmadan birini oynadıklarını söyledi.
Orduspor'un güçlü bir takım olduğunu ifade eden Sağlam, “Maçın başından sonuna dek üstün olan taraf bizdik. Yaklaşık 15 tane pozisyon bulduk. Oyuncularım, oyunun her saniyesinde maçı kazanmak için üst düzey performans sergiledi. Maçın tek olumsuz tarafı bu kadar pozisyondan daha fazla gol çıkaramamamız. Üst düzey mücadele ve futbol kalitesine rağmen tesadüf diyebileceğim bir golle galip gelmiş olduk. Daha önceden en az 4-5 tane gol bulmamız gerekiyordu” değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, “Batalla oyundan çıkarken bir karışıklık mı yaşandı?” sorusunu Sağlam, “Zaman kazanmak için yaptık. Oyuncu çıkmadan oyun başlamıyor. Rakip yan top kullanıyordu. Musa oraya gidene kadar Batalla'nın çıkmasını istemedim” şeklinde yanıtladı.

Sağlam, maçın hakeminin yönetimine ilişkin soru üzerine ise “Basser'e sordum, ikinci sarı kartta hakemin haklı olduğunu söyledi. İlk sarı kartı tartışabiliriz ama iyi bir maç yönetti diyebiliriz” yorumunu yaptı.

Yeşil-beyazlı futbolcu Tuncay Yıldırım ise maçtan hem kendilerinin hem de maçı izleyen taraftarların büyük keyif aldığını dile getirerek, “Çok sayıda pozisyon ürettik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek sonuç çok daha farklı olurdu. Bursa'ya gelen her takım kapalı oynuyor, açmak zor oluyor” ifadesini kullandı.
Pinto da bir gazetecinin, “4 haftadır sakatlıktan ötürü oynamıyordun. Gerçekten sakatlık mı vardı yoksa başka bir sorun mu?” sorusuna, “Gazeteci olarak bilmeniz lazım. Kulüp doktoru sakat olduğumu açıkladı” yanıtını verdi.

Başka bir basın mensubunun, “Girdiğin net pozisyon vardı. O pozisyonda topu köşeye gönderebilirdin” yorumu üzerine ise Pinto, 'O zaman siz oynasanız daha iyi olacak” cevabını verdi.

-Orduspor cephesi-

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper ise Bursaspor'a karşı sezonun en kötü ilk yarısını oynadıklarını belirterek, yenilginin takım üzerinde moral bozukluğu yarattığını söyledi.

İlk yarı kötü oynadıklarını, ikinci yarıda ise daha iyi şeyler yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Cuper, “Sezonun en kötü ilk yarısını oynadık. İkinci yarı daha iyi şeyler yapmaya başladık ancak yine de yaptığımız hatalar vardı. Maçın sonlarına doğru bir kişi fazlaydık ama bir dakika sonra biz de 10 kişi kaldık” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!