15 günlük çatı esareti sona erdi

Güncelleme Tarihi:

15 günlük çatı esareti sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 10:05

Hürriyet Ankara’nın dün ‘Kedilerin Kore Hapsi’ manşetiyle gündeme getirdiği, Kore Cumhuriyeti’nin Alaçam Sokak’taki inşaat halindeki büyükelçilik binasının çatısında 15 gündür mahsur kalan 5 yavru kedi, Ankara İtfaiyesi’nin operasyonuyla birlikte kurtarıldı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın haberinin ardından Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Cho Yun-soo’nun kedilerin kurtarılması için verdiği izinle birlikte Ankara İtfaiyesi, büyükelçilik topraklarına yavru kedileri kurtarmak için girdi. İtfaiye erleri, yavru kedileri kurtarma operasyonu için teçhizatlarını kuşanırken, mahalle sakinleri de olan biteni meraklı gözlerle izledi. Merdivenle birlikte çatıya çıkan itfaiyeciler, minik kedileri çatı malzemeleri altında bulmak için arama başlattı. Çatının her noktasını dikkatli bir şekilde tarayan Ankara İtfaiyesi, yavru kedileri saklandıkları yerden tek tek çıkardı. Yaklaşık 15 gündür çatıda yaşam mücadelesi veren yavrular, itfaiyecilerin kucağında mahalle sakinlerinin alkışları arasında indirildi. 

15 günlük çatı esareti sona erdi

Haberin Devamı

KOMŞULAR SEVİNÇLE İZLEDİ

Bitkin oldukları gözlenen ve korku dolu gözlerle etrafa bakan 3’ü sarı 2’si siyah renkte 5 yavru kediyi itfaiyeciler sakinleştirdi. Buzdolabı poşetiyle mama atıp, teleferik kurarak çatıya su göndererek kedileri hayatta tutan komşular ise yavruların sağ salim kurtarılmasını sevinçle karşıladı. Alaçam Sokak sakinleri de çatıdan kurtarılan yavru kedilere büyük ilgi gösterdi. İtfaiyeciler, kedilerin kontrol amacıyla veterinere götürüleceğini belirtti.

TEKNOLOJİYLE BULUNDU SICAK YUVAYA KAVUŞTU

Öte yandan Başkent’te bir kolejin yağmur oluklarına sıkışan kedi itfaiye ekiplerinin kamerayla yaptığı tespit sonucu kurtarıldı. Yenimahalle Demet Mahallesi 406. Cadde’de bulunan bir kolej binasının yağmur oluklarından gelen kedi seslerini fark eden bina yetkileri, hayvanı aramaya başladı. Bir süre arama yapan yetkililer kendi imkanlarıyla kediye ulaşamayınca itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yağmur oluklarında sıkışan kedinin yer tespitini yapmak için çalışma başlattı. Teknolojik imkanlardan yararlanan itfaiye erleri, itfaiye teçhizatında yer alan oynar başlıklı kamera yardımıyla oluk içerisinde sıkışan kediye ulaştı. Kurtarılan kedinin sahiplenildiği öğrenildi. İHA

BAKMADAN GEÇME!