1453 projesi ile gençlerin önü açılıyor

Güncelleme Tarihi:

1453 projesi ile gençlerin önü açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 11:32

1453 projesi ile gençlerin önü açılıyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- KEÇİÖREN Belediyesi tarafından gençlerin üretime katılması ve potansiyellerini doğru değerlendirmeleri için hayata geçirilen '1453 Genç Girişimci Projesi'nde 60 genç eğitimlerini tamamladı.

'1453 Genç Girişimci Projesi' ile uygulamalı girişimcilik eğitiminden mülakatla belirlenen ve iş yeri açma potansiyeli olan vizyoner gençler faydalanıyor. Keçiören Belediyesi ve KOSGEB iş birliğinde kendi işini kurmak isteyen gençlerin potansiyellerini değerlendirmeleri için yapılan eğitim projesine şu ana kadar başvuranların sayısı 600'ü geçti. 2 gruba verilen eğitimlerin ardından Eylül ayı içerisinde 3. grubun eğitimlerini tamamlaması sonrası düzenlenecek bir seminer programıyla, gençler sertifikalarına kavuşacaklar.

Yonca Yaşam Merkezindeki Şehzade Gençlik Merkezinde Temmuz ayı başındaki ilk derste gençlere Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Üretemezsek büyüyemeyiz. O nedenle vizyoner olun, üretin, ilk adımınızı attınız, azmedin ve devamını getirin. Bize düşen sizin yolunuzu açmaktır, yolunuz açık olsun" mesajı vermişti. Proje sayesinde yeni iş kapıları açılırken, genç işsizliğin azaltılması, genç iş gücü potansiyelinin üretime dahil edilmesi, vizyoner gençlerin desteklenmesi hedefleniyor.

2017 yılında da devam edecek projeye 18 -35 yaş arası gençler başvuru yapabiliyor. Şehit, gazi aileleri ve engelli vatandaşların öncelikli olduğu proje ayrıca teknik - mesleki eğitim ve üniversite öğrencileri ile mezunlarını kapsıyor.

50 BİN TL'LİK HİBE

Projenin bir diğer faydası ise yapılacak girişimcilik anketi sonrası genç işsizlik envanterinin oluşturulması olacak. Sadece Keçiören'den değil tüm Türkiye'den gençlerin başvurabildiği projede mülakatla gençlerin kariyer hedefleri ve idealleri belirlenirken, geleceğin genç iş adamlarını KOSGEB de 50 bin TL'lik hibe ile destekleyecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!