140 milyon Euro’luk Forum Trabzon 2 bin kişiye iş yarattı

Güncelleme Tarihi:

140 milyon Euro’luk Forum Trabzon 2 bin kişiye iş yarattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2008 00:00

20Avrupa ülkesinde faaliyette bulunan Multi Turkmall tarafından Türkiye’de başlatılan 21 projeden biri olan Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi hizmete açıldı. 170 markanın yer aldığı ve toplam 72 bin metrekare alan üzerine yapılan Forum Trabzon, 140 milyon Euro’luk yatırımla gerçekleştirildi.

72 bin metrekare

Karadeniz Bölgesi’nin ve Trabzon’un en büyük projesi Forum Trabzon, bölgeye farklı bir yaşam merkezi konsepti sunmayı hedefliyor. Migros ve Koçtaş’ın yanısıra Boyner, TeknoSA, Mudo, Marks&Spencer, YKM Sports, L.C. Waikiki gibi mağazaların da bulunduğu Forum Trabzon, 72 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu. Forum Trabzon ayrıca, toplam 49 bin metrekare mağaza alanına sahip. Projede, aynı zamanda festival, konser ve spor etkinliklerinin yapılabileceği alanlar bulunuyor.

Bölgeye hizmet verecek

Multi Turkmall CEO’su Levent Eyüboğlu, Multi Turkmall’un Forum Çamlık’tan sonra 2008’de açtığı ikinci alışveriş ve yaşam merkezi olan Forum Trabzon’un kendi sektöründe Karadeniz Bölgesi’nin en büyük yatırımı olduğunu söyledi. Forum Trabzon’un, 2 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağını ve merkezin sadece Trabzonluların değil, Rusya’dan Gürcistan’a, Giresun’dan Ordu’ya kadar bölgede yaşayan insanların da uğrak yeri olacak olacağını, ayrıca yaratacağı sinerjiyle bambaşka bir yaşam sunacağını vurguladı.

Dalgalı çatı, gemi penceresi

Konsept tasarımı Hollandalı T-T Design, mimarisi Portekizli CPU Architects ve Türkiye’den Arup Mühendislik tarafından geliştirilen Forum Trabzon, denizle bütünleşen bir mimariye sahip.

Karadeniz’in çılgın dalgalarından esinlenerek tasarlanan dalgalı çatıları, gemi penceresi şeklindeki çatı ışıklıkları ile bulunduğu lokasyondan ilham alan proje, dört katlı tasarlandı. Forum Trabzon’daki ’Horondüzü’, ’Yalıboyu’, ’Sürmele’, ’Denizfeneri’ gibi sokak ve meydan adları, şehrin kültürel birikimini yansıtıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!