14 yaşındaki kızım aşık olmuş

Güncelleme Tarihi:

14 yaşındaki kızım aşık olmuş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 17:45

Kızım daha çok küçük ama okuldan bir çocuğa aşık olmuş. Flört ediyorlarmış. Ben ise bu durum karşısında nasıl bir tutum sergilemeliyim, bilmiyorum.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben endişe içinde bir genç anneyim. 35 yaşındayım; kızım ise 14 yaşında, ortaokul 3’üncü sınıfa gidiyor.

Kızım bana bir üst sınıfındaki bir gence aşık olduğunu söyledi... Onunla ciddi anlamda flört ettiklerini anlattı.
Kızım bana karşı hep dürüst olmuştur, bana hiç yalan söylemez ve benden hiçbir şey saklamaz. Çünkü ben onu böyle yetiştirdim. Özellikle de babasıyla ayrı olduğumuz için, onu elimden geldiğince kendi dürüstlük ilkelerime göre yetiştirmeye gayret ettim. Bu nedenle bana duygularını rahatlıkla açabiliyor.
Ama yine de çok huzursuzum. Bu yaşta gerçekten aşık olunur mu? Kızımın bu duygusunu ciddiye almalı mıyım? Ona nasıl davranmalıyım?
Bu genci az çok tanıyorum. İyi bir gence benziyor ama sonuçta henüz kızım da, o da bir çocuk...
Ne düşüneceğimi, nasıl davranacağımı gerçekten bilemiyorum. Onu engellemeli miyim, henüz çok erken mi demeliyim?
Yoksa onaylıyormuşum gibi bir tavır mı takınmalıyım?
Rumuz: Çocuk aşkı

 YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, endişeni çok iyi anlıyorum. Ama sanırım genç bir anne olarak, hem de boşanmış bir anne olarak kızının büyüdüğünü görmek istemiyorsun.
Onun çocuk olduğunu düşünmek, henüz erkeklerle ciddi bir duygusal yakınlaşma içinde olabileceğini görmezden gelmek, seni bir anlamda rahatlatıyor.
Bu düşünceye sığınmak istiyorsun. Çünkü aksi seni korkutuyor. Belki yaşadıkların ya da en azından çevrende yaşananlar seni, kızın açısından ürkütüyor.
Çok da haksız değilsin. Ortam o kadar kötü ki, insan kime güveneceğini bilemiyor. Ancak, kızının yaşı, her ne kadar sevgi ve aşk konusunda tam anlamıyla karar verebilecek olgunlukta değilse de, tam heyecanlarının etkisinde kalacak, karşı cinse çekilme hissedecek yaş...
Zaten aslında aşkın yaşı yoktur da diyebiliriz, insan bazen 14’ünde, bazen de 70’inde aşık olduğunu hissedebilir. Sen hiç o yaşlardayken bu tür duygulara kapılmadın mı? Üstelik günümüzde gençler çok daha erken çağda uyanıyorlar, aşka, sevgiye daha çabuk kapılıyorlar.
Yalnız, kızının yaşındaki aşk, gençliğinin getirdiği heyecanla, istekle ve içgüdüleriyle karışık, geçici de olabilir. Kalıcı olur ve paylaşılırsa ne mutlu onlara...
Böyle çocuk denecek yaşta başlayıp, ömür boyu süren aşklara pek sık rastlanmıyor artık ama imkansız da değil. Şu sıralar kızına ne söylersen söyle, onu engelleyemezsin.
Sana her şeyini anlatması, yalandan kaçınması senin için çok büyük bir şans. Bu şansı elinden kaçırma.
Kızını “sen daha çocuksun” gibi sözlerle de kırmamalısın. Şu anki duygularına saygı göstermelisin.
O şimdi ilk aşkının heyecanı içinde kıpır kıpır ve bu aşkı tüm sevimliliğiyle yaşıyor.
Ona engel olma ki, her şeyini seninle paylaşmaya devam etsin. O küçük sevgiliye de, kalbinin ve evinin kapılarını açmalısın. Bu sayede kızını bu ilk heyecanının dürtüsüyle yanlış bir adım atmaktan koruyabilirsin.
Ancak kızına, cinselliği yaşaması için henüz erken olduğunu, daha sonra üzülebileceği yanlışlar yapmamak için dikkatli davranması gerektiğini hatırlatmalısın.
Şimdiye kadar başardığın gibi arkadaş ve sırdaş bir anne olmayı da sürdürmelisin ki, yine sana tüm duygularını ve yaşadıklarını çekinmeden anlatabilsin. Sakın onu engellemeye, çocukla görüşmesini yasaklamaya kalkışma, çok büyük bir hata olur bu.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!