14 Temmuz toplantısı

Güncelleme Tarihi:

14 Temmuz toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 21:42

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, 14 Temmuz’da, yani darbe girişiminden bir gün önce, saat 20.00 sıralarında Hava Harp Okulu'nda başlayan ve 20 general ile subayın sivil kıyafetleriyle katıldığı toplantının ayrıntılarına ulaşıldı.

Haberin Devamı

Toplantıyı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yapılan operasyonu yöneten ve tutuklanan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in organize ettiği belirlendi. Görüntülere göre Sönmezateş, 19.53’te sırt çantasıyla Hava Harp Okulu ana komuta binasına girdi. 

14 Temmuz toplantısı

İddiaya göre, Hava Harp Okulu'na gelenler, ‘Gökhan Şahin Sönmezateş'in misafiriyiz’ şifresiyle kaydedildi. Toplantıya katılanların nizamiye kaydının alınmaması talimatını ise Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay'ın emir astsubayı Burhan Torluk verdi. Toplantıya katılanlardan bazıları gece yarısına kadar süren toplantıdan sonra Harp Okulu'ndan ayrıldı, bazıları ise misafirhanede kaldı.

Haberin Devamı

14 Temmuz toplantısı

Hava Harp Okulu’nun ana komuta binasındaki kameralar hariç, okulun tüm kamera sisteminin darbeden 3 ay önce iptal edildiği ileri sürüldü. Hava Harp Okulu Destek Komutanı Albay Yusuf Özdemir’in darbe günü okulda rütbeli ve rütbesiz askerlere sarı zarf içinde ‘F’ serisinden 1’er dolar dağıttığı ileri sürüldü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!