14 Milyon Euro proje değerlendirme aşamasında

Güncelleme Tarihi:

14 Milyon Euro  proje değerlendirme aşamasında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 12:05

14 Milyon Euro proje değerlendirme aşamasında

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 79. yönetim kurulu toplantısını Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun başkanlığında Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde yaptı. Coşkun, Avrupa Birliği fon kaynaklarından 14 milyon Euro değerinde 5 projenin değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen DOĞAKA toplantısına Hatay Valisi Erdal Ata'nın ev sahipliğinde, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldı.
DOĞAKA toplantısı öncesi Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, 2017 çalışma programı çerçevesinde çeşitli alanlarda proje destek faaliyetleri, eğitim programları, organizasyonlar, analiz ve planlama çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine devam edildiğini belirtti. Vali Coşkun, Avrupa Birliği fonlarından bölgeye pay kazandırmak amacıyla 14 milyon Euro değerinde 5 projenin değerlendirme aşamalarının devam ettiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bölgemizde sektörlerin ve firmaların tanıtımına yönelik çalıştay, konferans ve fuar desteği gibi organizasyon desteği ajansımız tarafından sağlanmıştır. Teknik destek programının yanı sıra bölgemizdeki kurum ve kuruluşlardan gelen proje eğitimi talepleri doğrultusunda proje hazırlama eğitimleri devam etmektedir. Yeni taleplerde geldiğinde devam edilecektir. İlgili kuruluşlar ile işbirliği içerisinde kamu kurum ve kuruluşları personellerine yönelik Temel Arapça dil eğitim başlamıştır. Bunların yanı sıra kanatlı hayvancılık sektörü raporu ve tesis fizibilitesi ,meyve dondurma ve meyve suyu konsantresi tesis ön fizibilitesi, güneş enerjisi potansiyelinin tespitine yönelik araştırma ve fizibilite çalışmaları tamamlama aşamasındadır. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı destekleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi'nin işbirliğinde düzenlenen şehir ödülleri Türkiye organizasyonunda ajansımız yılın en iyi belgeseli  ve yılın coğrafi işaretleme kategorilerinde ödüle layık görülmüştür."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!