14 Mart Tıp Bayramı Balcalı’da kutlandı

Güncelleme Tarihi:

14 Mart Tıp Bayramı Balcalı’da kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 12:55

14 Mart Tıp Bayramı Balcalı’da kutlandı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Balcalı Hastanesi tarafından tören düzenlendi.
İlk törende ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas Dekan Yardımcıları ve beraberindekiler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
İkinci tören ise Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonunda gerçekleştirildi. Buradaki törene ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mutlu Mete, Prof Dr. Tunay Sarpel, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ile Akademisyen Hekimler, diğer sağlık çalışanları ile Tıp Fakültesi Öğrencileri katıldı. Burada konuşan Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Doran, doktorluk mesleğinin zor şartlarda yapıldığını anlattı.  Daha sonra kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ise Türk Hekimliğinin tarihçesi hakkında törene katılanları bilgilendirdi. Özbarlas bu kutsal görevin tarihçesinde son derece önemli olayların yattığını bu çerçevede hekimlik tarihini bilmeden mesleği anlamanın mümkün olamayacağına işaret etti. Konuşmaların ardından  Prof. Dr. İskender Sayek, katılımcılara, 'Gelecekte iyi hekimlik' konulu konferans gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!