14 Mart Tıp Bayramı

Güncelleme Tarihi:

14 Mart Tıp Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 12:01

Haberin Devamı

VAN (AA) - Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Özgökçe, mesajında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmasının büyük önem taşıdığını anımsatarak, sağlık hizmetlerinin artık vatandaşın ayağına kadar getirildiğini vurguladı.

Sağlık alanına ayrılan bütçelerin arttırıldığını ve aile hekimliği uygulamasına geçildiğini hatırlatan Özgökçe, mesajında, "Bununla beraber sağlık hizmetlerinin kalitesi her geçen gün daha da yükseltilmektedir. 15 yıl öncesine kadar birçok il gibi Van'da da metruk, kullanışsız ve günümüz şartlarına cevap vermeyen, gerek fiziki açıdan gerekse de personel anlamında yetersiz bir hastanede sağlık hizmeti verilmekteydi. AK Parti hükümetleri ile birlikte bölgenin en yeni, en donanımlı hastaneleri unvanını elinde bulunduran Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinin yanı sıra birkaç gün önce Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından Türkiye'nin ilk akılı hastanesi de yine ilimizde açıldı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını kınadıklarına da yer veren Özgökçe, şunları kaydetti:

"İnsanların hayatlarını kurtarmak için büyük fedakarlıklarla gece gündüz demeden gayret gösteren sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları kabul edilemez. Doğum öncesi, doğum anından ölüm anına kadar hayatımızın hemen her anında doktorlara muhtacız. İnsan hayatını ve sağlığını her şeyin üstünde tutan, tüm zorluklara rağmen özveriyle çalışmalarını sürdüren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik eder, tüm sağlıkçıların ve ailelerine selam ve saygılarımı sunuyorum."

Özgökçe, mesajının devamında önceki gün Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını da kınadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!