14. İzmir Kısa Film Festivali başlıyor

Haberin Devamı

DİLE kolay 14 yıl... Türkiye’nin en büyük kısa film festivali olan İzmir Kısa Film Festivali’ne bu yıl, 63 ülkeden 1365 film festival programında yer almak için başvuruda bulundu.
19 Kasım’da gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile başlayacak olan festival, 23 Kasım’daki ödül töreninin ardından 24 Kasım 2013 tarihinde son bulacak.
Festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun önemli katkılarıyla İzmirli sinemaseverlerle ücretsiz olarak Fransız Kültür Merkezi’nde buluşacak. Bu yıl da festival izleyicileri Oscar, Bafta, Cannes, Berlin, Oberhoussen ve diğer önemli festivallerde ödül kazanmış filmlerin yanı sıra, ilk kez gösterime giren filmlerle de buluşacak.

14. İzmir Kısa Film Festivali başlıyor

Haberin Devamı

Juri üyeleri efsane
İzmir Kısa Film Festivali’ne, ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirilecek olan yarışmada finalist filmleri değerlendirmek üzere ve Altın Kedi Ödülleri’ni sahipleri ile buluşturacak olan her yıl Türkiye’den, dünyadan sinema alanında uzman isimlerden seçilerek oluşturulan 14. İzmir Kısa Film Festivali jürisi yine birbirinden değerli isimleri ağırlıyor.
• Yavuz Özkan / Yönetmen
• Hüseyin Karabey / Yönetmen
• Burak Göral / Sinema Yazarı
• İrene Genhart / Sinema Yazarı
• Bede Chang / Hong Kong Film Festivali Program Direktörü
• Solmaz Panahi / Oyuncu
• Betül Aksoy / Arkas Sanat Merkezi Yöneticisi

Genç Oyunculara Altın Kedi Ödülü
Festival ilk kez 2011 yılında, ulusal filmler alanında “Genç oyunculara destek verme ve tanıtımlarına katkıda bulunma amacı” ile yeni bir dal tesis etmiş ve “Genç ve umut veren oyuncu” dalında Altın Kedi Ödülü vermişti. Bu yıl da “Genç ve umut veren oyuncu” ödülü veriyorlar.

ÖZEL BÖLÜMLER

Sinemada Ses
14. izmir Kısa Film Festivali kapsamında, yarışma bölümleri dışında Küratörlüğünü Elhum Shakerifar’ın yaptığı ve İngiltere, Gürcistan ve Avusturya yapımı 5 filmden oluşan “Sinemada Ses” başlıklı özel bir bölüm yer alacak.

Haberin Devamı

Jafar Panahi’nin çocukları Solmaz Panahi ve Panah Panahi İzmir’de
İran Yeni Dalga sinemasının etkili isimlerinden, dünyaca ünlü yönetmen-senarist-yapımcı Jafar Panahi’nin “Bu Bir Film Değildir”in özel gösterimi de İzmir Kısa Film Festivali esnasında gerçekleşiyor.

“This Is Not A Film/Bu Bir Film Değil” özel gösterim
14. İzmir Kısa Film Festivali’nde özel gösterimi yapılacak olan “This Is Not A Film/In Film Nist-Bu Bir Film Değil” adlı filmde Panahi, hapiste temyiz sonucunu bekleyerek geçirdiği günlerini aktarırken İran sinemasının şu andaki durumuna da ayna tutuyor. Panahi’nin çok kısıtlı olanaklarla çektiği film, flaş diskle İran’dan yurtdışına çıkarılıp Cannes Film Festivali’ne ulaştırılmıştı.

Haberin Devamı

Jafer Panahi’ye Mektuplar
İzmir Kısa Film Festivali kapsamında Jafer Panahi’ye destek vermek amacıyla hazırlanacak olan özel bir bölümde sinemaseverlerin duygu ve düşüncelerini Jafer Panahi’ye iletmeleri için özel bir defter açılacak. Festival sonunda bu defter Jafer Panahi’ye iletilmek üzere Solmaz ve Panah Panahi’ye verilecek.
www.izmirkisafilm.org

Yazarın Tüm Yazıları