14 günlük bebeğe hayat veren ameliyat

Güncelleme Tarihi:

14 günlük bebeğe hayat veren ameliyat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 10:52

Kalbindeki ana damarlar doğuştan ters olan 14 günlük Hira Nur bebek, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki başarılı bir ameliyatla hayata tutundu.

Kayserili Erdal ve Naime Karuç çifti ikinci bebeklerinin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini beklerken hamileliğin 8. ayında büyük bir şok yaşadı. Yapılan tetkiklerde anne karnındaki bebeğin kalp damarlarında hayati bir terslik olduğu ortaya çıktı. Bebeğe daha doğmadan "büyük arterlerin transpozisyonu" yani kalptan çıkan ana damarların ters olduğu teşhisi kondu. Bu teşhise göre Hira Nur bebeğin kalbindeki kirli ve temiz kanı pompalayan damarların yeri tersti. Aileye Kayseri’deki doktorlar çok riskli olan bu ameliyatın Kayseri’de yapılamayacağını belirtip İstanbul’da bir hastaneye gitmelerini tavsiye etti.

TERS OLAN DAMARLARIN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Karuç ailesi de İstanbul’da Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Prof. Dr. Hakan Ceyran ile irtibata geçti. Hakan Ceyran aileye hemen yardım elini uzatarak hazırlıklara başladı. Aile İstanbul’daki akrabalarının yanına geldi ve anne Namie Karuç, 6 Aralık’ta Kartal’daki Semiha Şakir Kadın Doğum Hastanesinde doğum yaparak Hira Nur bebeği dünyaya getirdi. 3 kilo ağırlığında dünyaya gelen Hira Nur bebek bir hafta sonra Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada yoğun bakım ünitesinde takibe alınan Hira Nur bebek, 14 günlük olduğunda ameliyata alındı. Oldukça riskli olan ameliyat başarılı geçti ve Hira Nur bebeğin kalbinde ters olan damarlarının yeri değiştirildi. Başarılı geçen ameliyatla birlikte 14 günlük Hira Nur bebek, hayata sıkı sıkıya tutundu.

RİSKLİ BİR AMELİYATTI

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başındaki isim Prof. Dr. Hakan Ceyran ameliyatla ilgili olarak, "kirli kanı taşıyan damar vücuda kirli kanı pompalıyor, normalde sisteme gitmesi gereken temiz kan da akciğerlere pompalanıyordu. Bu şekilde yaşam mümkün değil. Bu ana damarların yer değiştirme ameliyatı. İlk 15 gün içerisinde değiştirmek ideal olanı. Riskli bir ameliyat, şu an bebek gayet sağlıklı bugün de taburcu edeceğiz. Normal bir bebek gibi yaşamına devam edecek" dedi.

HİÇ ÜMİDİMİZ YOKTU

Bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alan anne Naime Karuç, çok mutlu olduklarını dile getirerek "Hakan beyin duacısıyız, O bizim görülen iyilik meleğimiz, hiç ümidimiz yoktu. Çok şükür gayet sağlıklı doktorumuzdan Allah razı olsun" diye konuştu. Baba Erdal Karuç da "çok mutluyuz bütün sağlık personelinden Allah razı olsun" diyerek teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!