14 gündür gözaltındaydı... Sedat Şahin için flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

14 gündür gözaltındaydı... Sedat Şahin için flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 10:31

Polisin 17 Mayıs 2017'de İstanbul Beykoz' da düzenlediği operasyonla yakaladığı organize çete lideri Sedat Şahin, 14 günlük sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Şahin ve iki adamı çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Şahin, 2 adamıyla birlikte saklandığı çiftlik evinde yakalanmıştı. Operasyonda ele geçirilen silahlar basına gösterildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 17 Mayıs’ta Beykoz’da bir villaya düzenlediği operasyonda gözaltına alınan suç örgütü lideri Sedat Şahin ile Halis K. ve Tahir Ç. zırhlı araçla geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye götürüldü. Soruşturmayı yürüten savcılık Şahin ve beraberindekilerin ayrıca ifadelerini almadan tutuklama istemiyle mahkemeye sevketti.

ZIRHLI ARAÇLA ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

Vatan Caddesi’nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 14 günde işlemleri tamamlanan Sedat Şahin, Halis K. ve Tahir Ç. yoğun güvenlik önlemleriyle emniyet otoparkından çıkartıldı. Mavi takım elbise giydiği ve kravat taktığı görülen Şahin, polis ekipleri eşliğinde zırhlı polis aracına bindirildi. Sedat Şahin, Halis K. ve Tahir Ç. emniyetten polis eskortu ile yoğun güvenlik önlemleri altında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcılık Şahin ve beraberindekilerin ayrıca ifadelerini almadan tutuklama talebiyle mahkemeye sevketti. Sedat Şahin ve iki adamı çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

14 gündür gözaltındaydı... Sedat Şahin için flaş gelişme

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR SERGİLENDİ

17 Mayıs’ta Sedat Şahin’in yakalandığı villadan çıkan cephanelik ile sahte kimlikler ve pasaportlar basın mensuplarına gösterildi. Belçika, Bulgaristan ve İspanya’ya ait başka kişiler üzerine düzenlenmiş pasaport, AB ülkelerine ait çeşitli kişiler adına düzenlenmiş kimlikler ve sahte nüfus cüzdanları olduğu görüldü.

SEDAT ŞAHİN’E SAHTE KİMLİK VE EHLİYET

Çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Sedat Şahin, Halis Kocaman ve Tahir Çerçi hakkında hakimliğe gönderilen savcılık sevk yazısında şüphelilerin birlikte yakalandıkları evde yapılan aramada, 2 adet lav silahı, 4 adet savunma tipi el bombası, 10’u kaleşnikof olmak üzere 12 adet tüfek, 12 adet tabanca, 3900 adet fişek, bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, susturucu, gece görüş dürbünü, sis ve ışık bombası ele geçirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Sevk yazısında ayrıca üzerinde Sedat Şahin’in resminin bulunduğu ve Adem Çavuş adına düzenlenmiş birer adet nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi bulunduğu ve yabancı uyruklu kişiler adına düzenlenmiş pasaport ve belgeler ele geçirildiği anlatıldı.

ALKIŞLADILAR!

Nöbetçi İstanbul 13. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan suç örgütü lideri Sedat Şahin ve adamları sorgularının ardından tutuklandı. Tutuklanmasının ardından polisler eşliğinde salondan çıkarılan Sedat Şahin'i bazı adamlarının 'Baba' diye bağırıp alkışladığı görüldü. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!