14. Bursa Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Güncelleme Tarihi:

14. Bursa Kitap Fuarı kapılarını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 13:58

- Bursa'da yarın başlayacak ve 27 Mart'ta sona erecek organizasyonda, 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu stant açacak- Kültür etkinliklerinin yapılacağı fuarda ve çok sayıda yazar da okurlarıyla bir araya gelecek

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) Bursa Fuarcılık AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Bursa Kitap Fuarı" yarın başlayacak.

TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, kentte bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 19-27 Mart tarihlerindeki 14. Bursa Kitap Fuarı'nın yanı sıra 22-27 Mart'ta 12. Bursa Eğitim Fuarı'nı gerçekleştireceklerini bildirdi.

Kavukçuoğlu, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki organizasyona 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağını belirterek, 80 kültür etkinliği yapılacağını ve çok sayıda yazarın, imza günlerinde okurlarıyla bir araya geleceğini ifade etti.

Fuarı geçen yıl 302 bin 782 kişinin ziyaret ettiğini anlatan Kavukçuoğlu, "Bursa Kitap Fuarı, ziyaretçi sayısı bakımından bu alanda Türkiye'de ikinci sırada geliyor. Bursalıların bu ilgisi bizi çok sevindirdi" dedi.

Haberin Devamı

Söyleşi ve panellerde, sosyolojiye önemli katkıları bulunan merhum yazar Cemil Meriç'in de anılacağını vurgulayan Kavukçuoğlu, Sinan Meydan, Orhan Karaveli, Onur Öymen, Orhan Çekiç, Hanefi Avcı, Gülten Dayıoğlu, Cemalnur Sargut, Ayşe Kulin, Ataol Behramoğlu, Ahmet Nesin, İlber Ortaylı, Üstün Dökmen, Pelin Çift, Tuna Kiremitçi gibi çok sayıda şair, yazar ve bilim insanının etkinliklere katılacağını kaydetti.

Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Celal de Türkiye'de özellikle gençler arasında kitap okuma bilincinin yaygın olduğunu vurguladı.

Celal, istatistiklere göre dünyada ağırlıklı olarak üst yaş grubundakilerin kitap okuduğunu ifade ederek, "Türkiye, Güney Kore veya Brezilya gibi ülkelerde okur profili çok genç. Bu da gelecek açısından sevindirici. Ayrıca kadınlar daha fazla kitap okuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çağlar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener ile TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Murat Özkaya da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!