130 bin doları 2 yılda döndürüyor

Güncelleme Tarihi:

130 bin doları 2 yılda döndürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 16:36

Türk ekonomisi için en önemli sektörlerin başında gelen mobilya, yatırımcıların da radarına girdi. Bu alanda tasarıma yatırım yapan kurumsal zincirlerin sayısı da artıyor. Bugün 23 şube ile hizmet veren Lazzoni, 130 bin dolara bayilik veriyor. Şirketin hedefinde ise Ortadoğu ve Amerika var.

Haberin Devamı

ON yıllarda zincir şubelerle hızlı bir büyüme yakalayan Türk mobilya sektörü, şimdi de yeni girişimcilerle yurtdışında şube sayısını arttırmaya çalışıyor. Bugün 130 bin dolar yatırım gerektiren Lazzoni markası da 2017’de Ortadoğu’dan Amerika’ya birçok yerde yeni şubeler açmaya hazırlanıyor. Son dönemlerde KDV indirimleriyle de desteklenen sektörün Türk ekonomisi için çok önemli bir noktaya geldiğine dikkat çeken Lazzoni ABD’nin Kurucu CEO’su Efe Karabulut, “Bugün markaya yapılan yatırım 1-2 yılda geri dönebiliyor” diyor. Karabulut, şöyle konuştu:

PAZAR NASIL BÜYÜDÜ?
- Uzun yıllar atölye tarzı küçük yerlerde varlığını devam ettiren mobilya sektörü, daha çok ihtiyaç için üretilen küçük ev eşyaları ve yalnızca iç piyasada sunulan mobilyalardan oluşuyordu.
- Zamanla sektör hızlı bir gelişim göstererek dünya standartlarında üretim yapan orta ve büyük ölçekli firmaların da oyuna katılmasıyla bugünkü konuma geldi.
- Dünya mobilya ithalatı 2009 yılından sonra yükselmeye başladı.
- 2014 yılında dünyanın en büyük mobilya ithalatçısı 45.6 milyar dolar ile ABD oldu.
- Birçok AB ülkesinde mobilya imalatı temel bir endüstri ve dünyada rekabetçi bir konuma sahip.
- Dünya mobilya ihracatında Çin, Almanya, İtalya, Polonya ve ABD en büyük mobilya ihracatçıları arasında. Türkiye ise 21’inci sırada.
Lazzoni olarak Türkiye pazarında büyük bir pay sahibiyiz.
- 2016 yılını ciromuzda yüzde 20 büyüme organizasyonumuzda yüzde 10 büyüme ile kapattık.
- Sektördeki olumsuz koşullara rağmen istikrarlı büyüme hedeflerimizi gerçekleştirdik.
- 2017 yılı sonu itibariyle yapımızı yüzde 30 büyütmeyi hedefliyoruz.
- Lazzoni’de yaklaşık 500 çalışanımızla dünya çapında marka olma yolunda ilerliyoruz.

EKONOMİYE KATKISI BÜYÜK
- Türkiye’de bu alanda kurumsallaşmış zincir mobilyacı sayısı 10 civarında.
- Ülkemizde gelir düzeyinin artması mobilya sektörünün gelişiminde en belirleyici unsurlardan birisidir.
- Bunun yanı sıra sektörün her yıl ürünlerini geliştirerek ve çeşitliliğini artırarak pazara sunması da sektörün gelişimine katkı sağlamaktadır.
- Mobilya sanayi katma değer açısından da ülkemizin önde gelen sektörlerinden olup ihracatta yerli kaynakları en çok kullanan ve ithal ürünlere bağımlılığı en az olan sektörlerden biri olarak ekonomiye katkısı artarak devam etmekte.
- Son 15-20 yıllık süreçte küçük ölçekli işletmelerin yanı sıra orta ve büyük ölçekli işletmelerin sayısı artmaya başlamıştır.
- Modern ürün tasarımının öneminin anlaşılması tasarımcıların yetiştirilmesine gereken ilginin gösterilmesi ve istihdamın sağlanması, sektörün gelişimi açısından önem arz etmekte.
- Ürün tasarımında oluşan önemi dekorasyon aşamasına da taşıyarak iç mimari desteği ile standart hizmet şeklimiz haline getirdik ve sektörde bir fark daha yarattık.

NE KADAR YATIRIM YAPMALI?
- Bugün markaya yatırım yapmak isteyen bir kişinin yurtiçi 300 bin, yurtdışı için 150 bin dolar yatırım yapması gerekiyor. * Mağazalara yatırımda en önemli konulardan birisi lokasyon ve insan kaynağı oluyor.
- Bir mağazaya yapılan yatırımın ortalama geri dönüş süresi 1 ile 2 yıl arasında değişmektedir.
- Yatırımcının yönetimine ve çalışkanlığına bağlı olarak yatırım ücreti en hızlı geri dönen, en karlı yatırımlardan birisidir.
- Mağazanın aylık giderleri bulunduğu şehir, lokasyon, metre kare, hacim gibi çeşitli özelliklere göre farklılık gösteriyor.
- Bugün toplamda 23 şube ile hizmet vermekteyiz.
- Önümüzdeki dönemde Ortadoğu pazarında, Güney Amerika pazarında ve özellikle Miami’de büyümeyi hedefliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!