13 yaşındayım ve bir kızı çok seviyorum

Sevgili Güzin Abla, ben 13 yaşında henüz çocuk sayılırım ama ben ana sınıfından beri bir kızı seviyorum.

Haberin Devamı

Bu yıl ona, onu sevdiğimi söyledim, önce hoş karşıladı ama çıkma teklifimi kabul etmedi. Nedenini sordum, cevap vermedi. Daha sonra küstük ve arkadaşlığımız bitti.
Yeni telefon numarasını bir arkadaştan istedim ama vermedi. Sevdiğim kızın eski telefonunu babasına verdiğini söyledi, “cesaretin varsa ara” dedi bana. Ben de cesaretimi toplayıp aradım. Sevdiğim kız çıktı telefona ama o numarayı babasının kullandığını söyledi.
Bir süre okulda bile konuşmadık. Daha sonra yine barıştık. Ben tekrar “Benimle çıkar mısın?” diye sordum. “Hayır” yanıtını aldım yine. Çok sinirlendim, ölümü bile düşündüm. Şimdi iyiyim ama ne yapacağımı bilemiyorum. Onun beni sevmesi için ne yapabilirim?
Rumuz: Aşk

Artık gerçekten olayı takip edemiyorum. Ne oluyoruz? Çocuklar ne yapıyorlar böyle? Aşkı, sevgiyi, seksi oyun mu sanıyorlar? Biz onlara fazla vitamin mi yüklüyoruz? Gıdalarımızdaki hormonlar mı onları böyle etkiliyor?..
Neyse ne ama çocuklarımızın çok erken çağda, henüz oyun oynayıp eğlenme çağında, bu tür yakınlaşmalara başlamaları insanı ürkütüyor. Çünkü işi çok fazla ciddiye almaya başladılar.
Biz de çocukken bir sınıf arkadaşımıza, bir sinema yıldızına aşık olduğumuzu düşünürdük. Ancak bu bir hayal olmaktan öteye geçemezdi. Şimdikiler ise, bu durumu çok ciddiye alıyor, hayatlarını altüst edebiliyor, hatta ölümü bile düşünecek kadar çılgınlaşabiliyorlar. Bu çok ürkütücü!
Şimdi ben ikisi de henüz ne sevginin, ne aşkın gerçek anlamını kavrayabilmekten çok uzak bu iki çocuk için ne söyleyebilirim?
Ona henüz çok erken olduğunu söylesem yeterli olur muydu? Hiç kimse için ölümü düşünmemesi gerektiğini söylesem, beni dinler miydi? Yıllardır gönül verdiği bu küçük kızın onun sevgisini anlayamamış olabileceğini, onun bu konuda daha çok çocuksu bir saflığı olduğunu söylesem bana inanır mıydı? Doğrusu şaşırdım, çok da üzüldüm ve yetersiz kaldım.

Haberin Devamı

Saçlarım uzamıyor, üstelik kepekli ve dökülüyor

Sevgili Güzin Abla, 18 yaşında bir genç kızım. Bir süreden beri saçlarım dökülüyor, üstelik kepekli ve hiç uzamıyor. Oysa ben uzun ve güzel saçlara sahip olmak istiyorum. Birçok reklam var bu konularda ama kime inanacağımı bilemiyorum. Bir de size danışayım dedim.
Rumuz: Sorunum saçlarım

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bitkisel yağlara çok güvenirim ben. Bir süredir benim de saçlarım dökülüyor; mevsimden olsa gerek. Ama argan yağı kullanıyorum, iyi geliyor. Bir de Hindistancevizi yağını duydum. Özellikle uzun ve gür saçlarıyla ünlü tropikal ada kızlarının bunu Hindistan yağına borçlu olduklarını okumuştum, kepeği önlemesi açısından da çok faydalıymış. Her iki yağı da aktarlardan elde edebilirsin. Yıkamadan önce saç diplerine masaj yaparak yediriyorsun, biraz bekleyip şampuanlıyorsun.

Yazarın Tüm Yazıları