13 km hızla ceza yedi!

Güncelleme Tarihi:

13 km hızla ceza yedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 12:11

Dünyanın ilk hız cezasını kim yedi, düşündünüz mü? Peki  Bunun için Ocak 1896'ya gitmemiz gerekiyor. Bunu başaran Arnold Benz, 1896'da hız limitini dörde katlamış.

Haberin Devamı

İçten yanmalı motora sahip araç sahibi sayılı insanlardan birisi olduğunuzu düşünün. O zamanlar hız limiti yaklaşık 3 km/s imiş. Tabii bunun için aracın önünde kırmızı bayrak sallayan birisinin bulunması zorunluluğuna da değinmek lazım.

Walter Arnold, o dönemde yaptığı hareketle bir devrim yapmış diyebiliriz. Daimler'in tarihiyle bağlantılı olan bu kişilik, bir Benz aracı satma lisansına sahip ilk insanlardandı. Arnold, aynı zamanda hız limitleri konusunda 19. yüzyıla bomba gibi düşen birisi.

1986 Arnold Benz'iyle Kent'in Paddock Green bölgesinde gezinen Arnold, herhangi bir yardımcı olmadan aracını 13 km/s hızla kullanarak hız limitini dörde katlamış. Sonuç olarak Walter, 1 şiling ceza ödemiş.

Bundan kısa bir süre sonra 3 km/s'lik hız limiti ve bayrak sallama kuralı kaldırılmış. Yeni limit 23 km/s'e çıkarılmış ve bu değişim, Emancipation Run adlı bir yarış ile kutlanmış. Arnold, bu mücadeleye katılmış ve sürüş becerisi sayesinde birinci olarak altın madalyaya layık görülmüş. Londra'dan Brighton'a uzanan parkurda yapılan yarış, hâlâ 1905'ten önce üretilen araçlarla düzenlenmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Arnold'un hız cezasını yediği araç, Eylül 2017'de Concours of Elegance 2017 kapsamında Hampton Court Palace'ta sergilenecek. İlke imza atan klasiğe Le Mans galibi Jaguar XJR-9 ve Harrods giydirmeli McLaren F1 GTR eşlik edecek.

13 km hızla ceza yedi
 tarafından hazırlanmıştır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!