13 kadına zorla tecavüz edip gazinoda çalıştırmışlar

Güncelleme Tarihi:

13 kadına zorla tecavüz edip gazinoda çalıştırmışlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 15:29

Eskişehir'de gazetelere “garson, sanatçı ve aşçı aranıyor” ilanı vererek iş görüşmesine gelen 13 genç kadına tecavüz edip zorla iki gazinoda çalıştırdıkları iddia edilen 16 kişilik suç örgütü, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

Haberin Devamı

Eskişehir-Ankara kara yolu 8. kilometrede faaliyet gösteren iki gazinoda kadınların zorla çalıştırıldığı, hesabı ödeyemeyen müşterilere zorla senet imzalattırıldığı yönündeki şikayetleri değerlendiren jandarma ekipleri, 6 ay süren planlı çalışmaları “Gelincik” adı verilen operasyona dönüştürdü.

Söz konusu iki gazino ile kadınların zorla tutulduğu 75. Yıl Mahallesi'ndeki 3 katlı evin de aralarında bulunduğu kentteki 20 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma, örgüt liderleri Y.Ç, Y.Ç, M.T. ve Y.Ç. ile suç örgütü üyeleri M.I, K.D, A.K, M.Ö, M.D, M.K, M.G, Ş.C, N.Y, C.G, U.Ç. ve S.A'yı yakaladı.

Söz konusu adreslerde yapılan arama ve kontrollerde çeşitli kişiler adına düzenlenmiş 3 milyon lira değerinde 113 adet senet, 2 tabanca, 2 kuru sıkı tabanca, 1 av tüfeği, 139 fişek, mağdurlara ait çelik kasada saklanan cep telefonları, kimlikler ve banka kartları ele geçirildi.

Haberin Devamı

Gazetelere “garson, sanatçı ve aşçı aranıyor” diye ilan verip iş müracaatına gelen kadınlardan 13'üne tecavüz edip, gazinolarında zorla çalıştırdıkları, bu kadınları silahlı nöbetçiler gözetiminde bir evde kötü koşullarda alıkoydukları öne sürülen 16 şüpheli, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, tecavüz ve insan kaçakçılığı” suçlarından gözaltına alındı.

Öte yandan jandarmanın operasyonu sonucu özgürlüklerine kavuşan yaşları 19 ile 25 arasında değişen 13 kadın, çeşitli illerdeki evlerine gönderildi.
Silahlı nöbetçi nezaretinde bir minibüsle alıkonuldukları ev ile gazinoya getirilip götürüldükleri öğrenilen kadınlardan bazılarının yaklaşık 3 yıldır bu şekilde alıkonulup zorla çalıştırıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!