13 bin sit yeniden ele alınıyor

Güncelleme Tarihi:

13 bin sit yeniden ele alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 21:34

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, sayıları 13 bini bulan Sit alanlarının çakışmasını önleyecek yasal düzenleme için harekete geçti.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın da katıldığı projeyle Türkiye’deki tüm Sit alanlarının yeniden ele alınması planlanıyor. 2016 sonunda tamamlanacak çalışmayla tabiatın ve biyoçeşitliliğin etkin korunması ve korunan alan yönetimindeki boşlukların giderilmesi planlanıyor.  Çevre Bakanlığı, bir süre önce Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanı ve doğal Sit alanlarının hepsini üniversitelerle birlikte incelemeye başladı.

Yapılan incelemelerde Sit’lerin ve ÖÇK’ların her mevsime göre flora, fauna ve endemik açıdan tespitleri yapılacak. Alınan bilimsel değerler raporlandıktan sonra bir alanın doğal Sit kategorisinden çıkarılıp çıkarılmamasına karar verilecek. Türkiye’de 13 bin 295 arkeolojik Sit alanı, 266 kentsel Sit alanı, 158 tarihi Sit alanı, 32 kentsel arkeolojik Sit alanı ve 77 karma Sit alanı yer alıyor. Doğal Sit alanlarıyla birlikte 358 çakışan Sit alanı (bakanlıklar arasındaki görev, yetki ve sorumlulukların çatışması) bulunuyor. 

BAKMADAN GEÇME!