13 Aralık’ta Silivri’deyiz

Güncelleme Tarihi:

13 Aralık’ta Silivri’deyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 00:00

İstanbul Silivri Cezaevi’nde tutuklu milletvekillerini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Türkiye’nin her döneminde hukuksuzluklar yaşandı.

Haberin Devamı

Ama hiçbir dönemde Silivri Toplama Kampı’ndaki gibi adaletsizlik yaşanmadı” dedi. Tezcan ile CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İstanbul İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Silivri Cezaevi’nde CHP Zonguldak milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ve CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay’ın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu ile görüştüklerini belirten Tezcan, şöyle konuştu:
SAVCIDAN MÜTALAA
“Biz Silivri zindanlarındaki sanıklar için ayrıcalık talebinde bulunmuyoruz. Biz bağımsız yargıçların yapacağı yargılamaları tartışmıyoruz. 44 gizli tanık dinlendi. Tanık beyanlarını tartışmak için süre verilmeyen sanıklar, mahkum olma aşamasına doğru yaklaşıyor. Sanıklar, Türk halkından bu hukuksuzluğa karşı tepki bekliyor. Sanıklar, adalet bekliyor. Engizisyon yargılamalarına halkın izin vermemesini bekliyor. Bu nedenle 13 Aralık’ta (savcının esas hakkında mütalaasını vereceği duruşma) herkesi Silivri’ye davet ediyoruz. Yargı siyasetten talimat alırsa, savunma da kaynağını hukuktan değil siyasetten alma hakkı kazanır.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!