13 Aralık gibiyim

Güncelleme Tarihi:

13 Aralık gibiyim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2012 00:00

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasının 273. duruşması dün Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapıldı.

Haberin Devamı

Duruşma salonuna giren sanıklar izleyiciler tarafından ayakta alkışlarla karşılandı. Mustafa Balbay izleyicilere hitaben şu konuşmayı yaptı: “Son günlerde bana ‘Nasılsın’ diye soranlara ‘13 Aralık gibiyim’ diyorum. Gerçekten 13 Aralık bizim burada 5 yıllık hayalimizdi. Artık ‘son 5-6 aydır hukuku halk ile arayacağız’ diyorduk. 13 Aralık bunu kanıtladı. Çok teşekkür ediyorum. 13 Aralık gibiyiz. 2012, 2013’e büyük bir umut devrediyor. 2012, 1 Mayıs’ta başladı, 19 Mayıs’ta gençleşti. 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşunu kutladık. 29 Ekim’de biraraya geldik. 10 Kasım’da Anıtkabir’de biraraya geldik. Ve 10 Kasım Atatürk’ü unutturmak isteyenlerin ölüm günü oldu. 2013’e böyle bir umutla giriyoruz” diye konuştu.

BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKÂYESİ

Tuncay Özkan da izleyicilere, “Türkiye için adalet istemeyi unutmayın. Adalet istiyoruz. Hukuk ve adalet varsa özgürlük var. Ben âşığım, siz de âşıksınız. Bizimkisi bir aşk hikâyesi” diye bağırdı. Tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in avukatı Hasan Basri Özbey’in yaptığı reddi hâkim talebi nedeniyle duruşmaya ara verildi. Aranın ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, avukat Hasan Basri Özbey’in reddi hâkim talebinin, herhangi bir somut delil sunmadığı gerekçesiyle reddine karar verdi. Özese, Özbey’in duruşmadaki sözleri için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Duruşmada sanıklar Aykut Metin Şükre, Erkan Ayyıldız, Kenan Özay ve Selçuk Özkan hakkında “Silahlı terör örgütüne silah temin etmek” suçundan hazırlanan ek iddianame okundu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, TBMM Başkanlığı’na müzekkere yazılarak, Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunun tüm ekleriyle birlikte mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!