13. Adam Daum olmalı

Lille teknik direktörü Garcia’nın Fransa’daki o soğukta 90 dakika oturmadan sürekli sahaya katıldığını düşünürsek, bu maçta sıra Daum’da.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE, Lille karşısında Fransa’da bireysel hatalardan maçı kaybetmiş ve eline geçen fırsatları değerlendirememişti. Rövanşta ise farklı bir maç bizi bekliyor. Çünkü iki takımın da çok kritik noktalarında eksikler var ve öne çıkan etken motivasyon olacak. Bugün, turu kim daha çok isterse o geçecektir.
Özgüven ve inanç
Kimi maçlarda tamamen hareketsiz duran kimilerinde de yerine oturmayan Daum bugünkü 90 dakika içinde sonuca %70 etkili olacaktır. Soyunma odası ve antrenmandaki konuşmalardan önemlisi, sahanın kenarında takımıyla yaşamalı ve kenarda futbol oynamalı bugün. Lille teknik direktörü Garcia’nın Fransa’daki o soğukta 90 dakika oturmadan sürekli sahaya katıldığını düşünürsek, bu maçta sıra Daum’da. Takıma katılmalı ve taraftarla birlikte F.Bahçe’nin 13. oyuncusu olmalı.
Sarı lacivertliler iç saha üstünlüğünden bu sene en çok bu maçta faydalanabilir. Taraftar baskısının F.Bahçe’ye olumlu, rakibe de olumsuz yansıyacağı daha büyük bir maç şu an yok gibi görünüyor bu sene. Ve bütün taktiksel anlayışlardan önemlisi eğer F.Bahçe kadrosu da bu maça “kazanacağız” diyerek çıkarsa mutlaka kazanacaktır. Tabi ki gol yememeliler. Ama bu maçın kilit noktası, bütün eksiklere rağmen, özgüven ve konsantrasyon olacaktır. Ve herkes taşın altına elini sokup daha önce olduğu gibi kaçak oynamamalı. Çünkü yenilgiler herkesindi, olası bir zafer de yine bütün kadronun olacaktır. Bu takım Kadıköy’de kimleri eli boş gönderdi, önce onu hatırlamalı...

Haberin Devamı

Eksikler ve diziliş

F.BAHÇE’de Santos cezalı, Vederson sakat, Uğur Boral zaten yok sol kanatta... Ortada ise Lugano ve Cristian’ın durumu şüpheli... F.Bahçe’nin aksayan yerlerinde ortaya çıkan bu kadar eksiğe bir de sağ kanat eklendi; M.Topuz ve Özer de yok. Gökhan Ünal da kurallar gereği oynayamıyor. Hücum hattında elde kalan 2 isim Güiza ve Semih.
Kumarı tutmadı
Güiza’yı dinlendirmesi gerektiği zaman ortaya atan Daum, bence bu maç Güiza-Semih ikilisini sahaya sürmeli.  Semih’i sağa yakın tutup hem topun ileride kalmasını hem de Güiza’ya 55 bin kişinin sahip çıkmasını sağlamalı. Pozisyon yeteneği yüksek olan Güiza, zayıf Lille savunmasını ne olursa olsun yine zorlayacaktır. Bu maçta bütün stad ona kesinlikle sahip çıkacaktır ve bu destek takıma da büyük moral verecek.
Daum dizilişte ise mecburen bir değişikliğe gitmeli. Şu an görüntü çok bilinmeyenli bir denklem gibi. Gerekirse genç Gökay’a güvenmeli.

Haberin Devamı

Lille takımı da yaralı

LILLE’deki eksiklere gelirsek, onlarda da Debuchy, Hazard, Gervinho, Balmont, De Melo ve Cabaye’nin olmayışı Fenerbahçe’nin orta saha üstünlüğünü ele geçirmesi için bir fırsat. Baskı görünce hata yapan Lille savunmasını hem toplu hem topsuz alanda yormalı F.Bahçe. Hazard ve Gervinho gibi hızlı oyuncuların yokluğunda Lille, çabuk çıkmak istediğinde kanatları kullanmak isteyebilir. İşte o kanatlarda kademe anlayışı ve pozisyon bilgisi yüksek olan, kendi yerinin oyuncularına güvenmeli ve bu kadro darlığında gerekirse Emre’yle Deniz’i ortada kanatlara yakın oynatıp göbekte Selçuk’a yer vermeli Daum. Özellikle bir saniye durmadan oynayan Balmont’un eksikliği F.Bahçe’nin 2. bölgeyi fethetmesi için büyük bir fırsat.

Haberin Devamı

Hem avantaj  hem tehlike

F.BAHÇE, Lille karşısında golü erken bulabilir. Eğer öyle olursa, taraftar da takım da kontrolünü yitirmemeli. Aksi bir durumda da taraftar telaşa kapılıp takımı aceleye sürüklememeli. Futbolculara gelince, Önder, topu kaldırmadan oynaması için uyarılmalı. Oyunu karşı alana yığmışken top teknik ve bilinçli ayaklara bırakılmalı. Geride oluşabilecek pozisyonlarda ise Bilica da kesinlikle uyarılmalı. Özellikle ceza
sahası çevresinde duran top verilmemeli.
Defans tatlı sert oynamalı. Orta saha ve hücumda ise oyuncuların savunma anlayışının tam tersi olması gerektiğini düşünüyorum.

Yazarın Tüm Yazıları