125 bin yıl sonra ara ki erkek bulasın

Yeryüzünde erkek sayısının azalmakta olduğunu gösteren bulgular var. Peki neden? Erkeklik neden ölüyor? Biyolojik olarak, erkeği erkek yapan Y kromozomları imiş! Geride kalan 300 milyon yıl içinde, Y'ler bol bol harcanıyor ve artık sonuna geliniyor. Peki erkeklik nasıl kurtulur? Bilim adamları çözümü gösteriyor: Daha fazla seks!

Erkeklik öldü mü? Hayır, ölmedi. Kadınlara kötü haber, ama ölüyor!..

Bilim dünyası şu anda erkeklik tartışmasıyla ayakta. Gözlemler, erkekliğin sonunun yaklaştığı yolunda. Bu yöndeki deneylerden ilginç bulgular elde ediliyor.

Kanada'dan Japonya'ya, Amerika'dan Avrupa'ya kadar, dünyanın dört bir yanındaki uzmanlar, birçok tıp merkezinde ortak kanıya varıyor. Örneğin, bir yaşında ölen 100 kız çocuğa göre, bir yaşında ölen erkek çocuk sayısı 126. Örneğin, erkekler daha kısa, kadınlar daha uzun yaşıyor. Erkeklerde ölüm oranı daha yüksek. Örneğin, cinayetlerde kadınlardan çok erkek ölümler daha fazla. Ömrü kısaltan alkol bağımlılığı kadınlara göre, erkeklerde daha çok. Kekemelik, erkeklerde daha yaygın. Saç dökülmesi erkeklerde daha sık. Ölümcül kan hastalıklarına erkekler daha fazla yakalanıyor. Erken doğumlar, sakatlıklar ve benzeri zayıflıklar, erkek çocuklar için daha çok geçerli.

Kanser, kalp krizi gibi hastalıkların erkeklerde daha yoğun görülmesine ek olarak, günlük hayat erkekler için daha sorunlu. Trafikte daha çok erkek ölüyor. Psikolojik sorunlar, erkekleri daha çok yıpratıyor, bu da ömrü kısaltıyor. Erkeklerde intihar olayları daha fazla. Buna karşılık, başarılı erkek sayısı, başarılı kadınlara göre daha az.

Bunlar yetmiyormuş gibi, bir teze göre, erkekler topluma daha pahalıya mal oluyor. Erkekler olmasa, hayat daha ucuz!.. Kişi başına düşen toplumsal maliyetler hesaplandığında, erkeğin maliyeti topluma daha yüksek. Kısaca, hayat erkekler için zor, sonucunda da daha kısa.

Ve ortaya müthiş bir soru atılıyor: ''Öldü mü ulan erkeklik?..'' Yok, işin hiç şakaya gelir yanı yok.

AH ŞU Y GENLERİ

Erkeklik ciddi ciddi ölüyor!.. Hatta, böyle giderse:

125 bin yıl sonra dünyada erkek kalmıyor!..

125 bin yıl sonra, ara ki erkek bulasın!.. Yeryüzünde erkek sayısının azalmakta olduğunu gösteren bulgular, yukarda özetlendiği gibi. Peki, neden? Erkeklik neden ölüyor?

Biyolojik olarak, erkeği erkek yapan Y kromozomları imiş!.. Bilimsel adı öyle. Y kromozomlarının bilimsel olarak tanımı ve uzun uzun açıklamaları var. Geride kalan 300 milyon yıl içinde, Y'ler bol bol harcanıyor ve artık sonuna geliniyor.

Doğuştan bu kromozomlar neden azalıyor?.. Çoğaltmak için ne yapmak gerek?.. Yani, erkeklik nasıl kurtulur? Şimdi, bu yönde yüzlerce araştırma yapılıyor.

Nasıl kadınsız bir dünya erkekler için çekilmezse, erkeksiz bir dünya da kadınlar için herhalde çekilmez. Yoksa, yanılıyor muyum?.. Öyle ya, erkek olmadığı zaman, bulaşıkları, çamaşırları kim yıkayacak, ütüyü kim yapacak, çocuğun bezlerini kim değiştirecek, kim yemek pişirecek?..

Bilim adamları çözümü gösteriyor: Daha fazla seks!.. Ben bilim adamlarının yalancısıyım!..

NOT: Bu yazıdaki teknik bilgiler için British Medical Journal dergisinden yararlandım.
Yazarın Tüm Yazıları