122 bin dolarlık aktivite merkezi

Güncelleme Tarihi:

122 bin dolarlık aktivite merkezi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 16:40

Türkiye’de spor alanında yatırımlar hızla artarken, çocuk spor ve aktivite merkezlerinin de sayısı hızla artıyor. Bu alanda yeni yatırımcılar arayan My Gym, 2017 için İzmir, Samsun, Adana, Ankara ve Tekirdağ gibi illeri hedefe aldı. 122 bin dolarlık yatırım gerektiren My Gym, çocuklara yönelik birçok imkan sunuyor.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE Avrupa ve ABD’de son yıllarda sayıları hızla artan çocuk spor ve aktivite merkezleri Türkiye’de de gelişmeye başladı. Bugün ABD’den Çin’e, Dubai’den Almanya’ya kadar birçok ülkede 400 şubeye ulaşan My Gym, Türkiye’de de yeni yatırımlara hazırlanıyor. 10 şube ile hizmet veren My Gym’in 2017 sonuna kadar İstanbul’un yanı sıra İzmir, Samsun, Adana, Ankara ve Tekirdağ gibi illerde şube açması bekleniyor. Markaya yatırım yapmak isteyen bir girişimcinin 122 bin dolar civarında bir harcama yapması gerektiğini söyleyen My Gym Türkiye Master Franchise’ı Ece Kabaoğlu, “Daha fazla çocuğa ulaşmak, mutlu ve sağlıklı nesiller yetiştirmek bizim temel amacımız” diyor. Kabaoğlu, bu alana yatırım yapmak isteyenlere şu bilgileri veriyor:

SEKTÖR NASIL BÜYÜDÜ
- Teknolojinin her eve girişi ve kent yaşamının olumsuz etkileriyle çocuklar için hareketsiz yaşam giderek artarak fiziksel aktivite ve spora katılım aileler için önemli hale geldi.
- Türkiye’de yurtdışında doğmuş köklü markaların burada franchise’ı alınarak açılan merkezlerin yanı sıra, Türkiye’de oluşturulmuş markalar ya da tekli daha ufak çaplı merkezler yer alıyor.
- Ebeveynler çocuk eğitimiyle ilgili bilinçlendikçe çocukların hem fiziksel hem sosyal hem de bilişsel gelişimlerine destek veren işini doğru bir şekilde yapan şirketlerin sayısı da artıyor.
- My Gym hareket eğitim merkezi konseptinde 1983 yılında kurulmuş çok köklü ve öncü bir marka.
- Dünyada da aynı Türkiye’de olduğu gibi çocuk gelişimiyle ilgili olan pazar gün geçtikçe hızlı bir şekilde büyümekte. Pazarın son 6-7 yılda özellikle çocuklara yönelik bu alanın büyüdüğünü söyleyebiliriz.

NE KADAR YATIRIM YAPMALI?
- My Gym franchise giriş bedeli 60 bin dolar. Ekipman yatırım maliyeti ise 62 bin dolar. Bir My Gym şubesi, giriş bedeli ve ekipmanların tedariği toplamda 122 bin dolar. Tüm bunların yanı sıra mekanın fiziksel koşullarına göre inşaat maliyeti de çıkabiliyor.
- Aylık cirodan yüzde 6 royalty bedeli alınmakta.
- Lokasyon özellikleri olarak ise ortalama 300 m2 alana ihtiyaç duyuluyor.
- Giderler merkezlere göre farklılık gösterebilir çünkü kira ve personel gideri bölgesel olarak şubelere göre değişebiliyor.
- Bir şubede 7-8 arası personel çalıştırılıyor. Bu personelin büyük çoğunluğunu eğitimli öğretmenler oluşturuyor.
- Söz konusu çocuklar olduğunda hem eğitmenlerimize hem tesislerimize hem de kullanılan malzemelerimize verdiğimiz önem ve değer çok yüksek oluyor.
- Her ayrıntıda kaliteyi gözettiğimiz için aylık şube giderleri de bundan etkileniyor.
- Yatırımın geri dönüş süresi için net bir zaman vermek zor. Çünkü bu alanda değişken hizmetler bulunuyor.

Haberin Devamı

Kalite ve güven olmalı
BU alana yatırım yapmak isteyen girişimcilerde aradıkları özellikleri sıralayan My Gym Türkiye Master Franchise’ı Ece Kabaoğlu, şu bilgileri verdi: “Öncelikle çocuklarla ilgili herhangi bir eğitim alanına girmek isteyen bir işletmeci, sadece kar elde etmek amacıyla yola koyuluyorsa tekrar düşünmesini tavsiye ederim. Çünkü söz konusu çocuklarımız olduğunda titizlenmemiz gereken çok fazla ayrıntı oluyor ve bu ayrıntılar onların geleceklerini şekillendiriyor. Her bir çocuk için özel ve özenli eğitim verebilmek için eğitmenlerin ve çevresel koşulların maksimum seviyede kaliteli ve güvenli olması büyük önem taşıyor. Bu nedenle çocuklara bir ebeveyn gözüyle bakılamıyorsa, bu alana yatırım yapılmasının uzun vadede sağlıklı sonuçlar doğurmayacağını düşünüyorum. My Gym olarak güvenli merkezlerimizle çocuklarımızın aktif, sosyal, sağlıklı ve kendine güvenen bireyler olmaları için olanak sağladığımızı düşünüyoruz. Bu yüzden bu olanakları olabildiğince erişilebilir kılmak için gelen franchise tekliflerini titizlikle inceliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!