120 koyun çalıp mangalı kurdular

Güncelleme Tarihi:

120 koyun çalıp mangalı kurdular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 20:29

Haberin Devamı

Fevzi KIZILKOYUN (DHA)

AYAŞ'ta el ve ayaklarını bağladıkları çobanın baktığı 120 koyun ile keçiyi çalan hırsızlık çetesi üyesi 6 kişi jandarma tarafından yakalandı. Şüphelilerin İstanbul’da bir besiciye sattıkları 90 koyun ve keçi bulunurken, 2’sini mangal yaparak yedikleri, diğerlerini ise kesip parçalayarak kasaplara sattıkları belirtildi.
Ankara Ayaş ilçesi Evci köyünde hayvan hırsızları, çobanın el ve ayaklarını bağlayarak 120 koyun ve keçi çaldı. Olay ile ilgili çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, F.P. liderliğindeki hayvan hırsızlığı çetesini ortaya çıkardı. Hırsızları takibe alan
jandarma ekipleri, yaptıkları baskında çetesinin lideri olduğu belirtilen F.P. ile D.A., S.E., S.D., H.T. ve Ö.A’yı gözaltına aldı.

KOYUNLAR İSTANBUL’DA BULUNDU

Haberin Devamı

Şüpheliler ifadelerinde, çaldıkları koyunları İstanbul’da Ş.A.’ya sattıklarını söyledi. Bunun üzerine çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Ekipleri ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ekipleri çalıntı hayvanların satıldığı Ş.A.’nın ağılına operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda çalınan koyun ve keçilerden 90’ı bulunarak, sahiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan Ş.A. ifadesinde hayvanların çalıntı olduğunu bilmediğini söyleyince serbest bırakıldı.
Hayvan hırsızlarının, jandarmada verdikleri ifadelerinde, koyunları çaldıktan sonra ikisini keserek mangal yaptıklarını, geri kalanların çoğunu keserek kasaplara sattıklarını, bazı koyunların ise İstanbul’a götürdükleri sırada telef olduğunu söyledikleri öğrenildi. Gözaltındaki 6 şüphelinin sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!