12 yaşındaki Melike, şofben kurbanı

Güncelleme Tarihi:

12 yaşındaki Melike, şofben kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2007 19:01

BATMAN'da, ilköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki kızı Melike Yetiz, yıkanmak için girdiği banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Melike'nin İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü'nde çalışan babası Yahya Yetiz, soba ve şofben zehirlenmelerine karşı hazırlanan broşürleri dağıtıp halkı uyarıyordu.


Batman Mehmet Emin Şimşek İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Melike Yediz, Belde Mahallesi 3204 Sokak üzerindeki Özlem Sitesi'ndeki evlerinde dün yıkanmak için banyoya girdi. Yediz'in uzun süre banyodan çıkmaması üzerine babası Yahya Yediz, arkadan kilitli olan banyo kapısını kırarak açtı ve kızının cansız bedeniyle karşılaştı. Batman Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Melike Yetiz'in yapılan otopsisinde şofbenden sızan gazdan zehirlenerek öldüğü belirlendi. Melike Yetiz'in cenazesi, otopsisinin ardından bugün Batman'da gözyaşları arasında toprağa verildi.
Olaydan sonra sinir krizi geçiren baba Yahya Yetiz, “Kızıma banyodaki pencereyi açık bırakmasını söylemiştim” dedi.
Batman Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü'nde görevli olan ve kızını şofbenden sızan gazdan keybeden Yahya Yıldız'ın bir hafta önce başlatılan kampanyada soba ve şofben zehirlenmelerine karşı halkı uyarmak için bastırılan broşürleri kentin sokaklarında Batmanlılar'a dağıttığı, herkesi de sık sık bu konuda uyardığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!