12 yaşındaki kıza, 1 yılda 60 kişi tecavüz etmiş

Güncelleme Tarihi:

12 yaşındaki kıza, 1 yılda 60 kişi tecavüz etmiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2007 00:17

ANTALYA merkeze bağlı Varsak Beldesi'ndeki Jandarma Karakolu ekipleri, bir evden hırsızlık yapmaya çalışan kız çocukları 12 yaşındaki H.S. ile 15 yaşındaki Z.Y.'yi suçüstü yakaladı. Karakola getirilen çocuklardan H.S.'nin verdiği ifade, korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Küçük kız, 1 yıl önce bir inşaat işçisinin tecavüzüne uğradığını, bu güne kadar 60 erkeğin kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Jandarma, küçük kıza tecavüz eden 4 kişiyi yakalarken, diğerlerini yakalamak için de çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Dün öğle saatlerinde Varsak Beldesi, Ayanoğlu Mahallesi, Tansu Çiller Caddesi üzerindeki bir eve hırsızların girdiği ihbarını alan jandarma ekipleri, harekete geçti. Jandarmalar, evden çıkmaya çalışan H.S. ile Z.Y.'yi yakalayarak karakola götürdü. Küçük kızlardan H.S., jandarma ekiplerinin “Neden hırsızlık yapıyorsun” sorusuna, “Ben ilk kez hırsızlık yapıyorum” yanıtını verdi. Küçük kız ayrıca 1 yıldır onlarca erkeğin kendisine tecavüz ettiğini ve karşılığında lunaparka götürüldüğünü ya da 10 YTL verildiğini söyledi. H.S.'nin ifadesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'na durum bildirildi. Savcılık, H.S.'nin doktor kontrolünden geçirilmesini ve avukat huzurunda ifadesinin alınması istedi.

‘ESRAR ALMAK İÇİN HIRSIZLIK YAPTIM’

H.S.'nin adli tabiplikte yapılan muayenesinde, kızlık zarının yırtık olduğu ve bakire olmadığı, zarın eski yırtık olduğuna dair rapor verildi. Küçük kız avukatının yanında verdiği ifadede şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“1 yıl önce soyadını bilmediğim Eyüp adlı bir amca bana tecavüz etti. Sonra da arkadaşlarına söyledi, onlar da benimle ilişkiye girdi. 1 yıl boyunca tam 60 kişi bana tecavüz etti ve kimseye söylememem konusunda da tehdit ettiler. Bana tecavüz edenlerden biri bana cep telefonu aldı. Benim okuma yazmam olmadığı için bana tecavüz eden adamlar kendi telefon numaralarını benim telefonuma kayıt ediyor, sonra da beni sık sık arayıp ‘şuraya gel, buraya gel’ diye çağırıp bana tecavüz ediyorlardı. Benimle ilişkiye girdikten sonra da bazen 10 YTL veriyorlardı. Yaklaşık 6 aydır içki, sigara ve esrar içiyorum. Esrar parası bulamadığım için de arkadaşımla birlikte hırsızlık yapmak için o eve girdik.”

TELEFONA MESAJ GELDİ

H.S.'nin cep telefonunu yine kendisine tecavüz eden bir kişinin aldığı, ayrıca küçük kıza sık sık mesaj geldiği, ancak H.S. okuma yazma bilmediği için mesajları okuyamadığı ve yanıtlayamadığı belirlendi.

Yakalandıktan sonra cep telefonuna ‘Bebeğim, akşam seni lunaparka götüreyim mi? Bana haber ver olur mu aşkım, birazdan ararım seni’ yazılı mesaj gönderen ve H.S.'ye onlarca kez tecavüz eden bisiklet tamircisi M.A., jandarmanın baskınıyla yakalandı. Küçük kızın verdiği ifadenin ardından kokoreççilik yapan İ.K. (43), kaportacı A.E. (42) ve fırıncı ustası Ş.B. (26) de yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Jandarma, şu ana kadar küçük kıza tecavüz eden 17 kişinin isim ve adreslerinin tespit edildiğini, 4'ünün yakalandığını, 13'ünün ise hala arandığını belirtti. Ayrıca küçük kızın tecavüze uğradığı yerlerde çalışma yapılacağı, 43 tecavüzcünün daha yakalanma çalışmasının sürdüğü kaydedildi.

KARAKOLDA İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Hırsızlık yaparken yakalanan ve 1 yılda 60 kişinin tecavüzüne uğradığını söyleyen 12 yaşındaki H.S., bugün Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdi. Gözaltına alınan 6 zanlı ile birlikte adliyeye çıkartılan H.S., dün verdiği ifadenin aksine “Ben yakalanan 6 kişiden hiçbirini tanımıyorum ve birlikte olmadım” dedi.

Antalya Varsak Jandarma Karakolu ekipleri, bir evden hırsızlık yapmaya çalışan kız çocukları 12 yaşındaki H.S. ile 15 yaşındaki Z.Y.'yi suçüstü yakaladı. Karakola getirilen çocuklardan H.S.'nin verdiği ifade, korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. H.S., bir yıl önce bir inşaat işçisinin tecavüzüne uğradığını, bu güne kadar 60 erkeğin kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Jandarma küçük kıza tecavüz eden 4 kişiyi yakalarken, diğerlerini yakalamak için de çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan bisiklet tamircisi M.A., kokoreççilik yapan İ.K. (43), kaportacı A.E. (42) ve fırıncı ustası Ş.B.'den (26) sonra dün gece de O.A. ve S.Z. isimli iki kişi daha küçük kıza tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Toplam 6 zanlı, jandarmadaki sorgularının ardından bugün adliyeye sevkedildi. Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren zanlılardan Ş.B. ve O.A., yaşının büyük olduğunu sandıkları için H.S. ile ilişkiyi girdiklerini söyledi. Zanlıların sorgusunun tamamlanmasının ardından bu kez H.S. savcılıkta ifade verdi ve karakolda tanıdığını söylediği erkekleri tanımadığını ve ilk kez gördüğünü ileri sürdü.

H.S. “Ben yakalanan 6 kişiden hiçbirini tanımıyorum ve birlikte olmadım” dedi. Bu ifadenin ardından nöbetçi savcı, 6 zanlıyı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Haberin Devamı

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilmek istenen H.S., “Ben ailemi istiyorum. Beni onlara verin” deyince anne ve babasına teslim edildi.

Valilik ve İl Jandarma Komutanlığı'nın başvurusu üzerine maddi durumu kötü olan aileye Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım yapılacağı, aileye kira ve gıda desteği verileceği bildirildi.

Ayrıca H.S.'nin kemik yaşının tespit edileceği, yaşının 12'den büyük olması durumunda hırsızlık yaptığı için ceza alabileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!