12 yaşımda ilk birlikte olduğum kadın babamın sevgilisiydi

Güncelleme Tarihi:

12 yaşımda ilk birlikte olduğum kadın babamın sevgilisiydi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 00:00

Her yıl geldi gelecek denen Red Hot Chili Peppers sonunda Türkiye’ye geldi ve bugün sahne alıyor. Funk’ı rock’ın içine yedirip ödün vermedikleri tarzları, eğlenceli şarkılarıyla uzun zamandır büyük gruplar arasında sayılan Red Hot Chili Peppers üyelerinin hayat hikâyeleri o kadar da eğlenceli değil. Hele solist Anthony Kiedis’ inki hayli ilginç ve engebeli.

Haberin Devamı

Eğlenceli, hareketli şarkılara imza atsalar da hikâyelerinde haddinden fazla dram var Red Hot Chili Peppers’ın. Hayatını kaybeden grup üyeleri, parçalanmış aileler ve bitmek bilmeyen uyuşturucudan kurtulma denemeleri şarkılarının da temelini oluşturuyor.
Grubun 1983’ten beri süregelen hikâyesini yazmaya sayfalar yetmez. Öyle ki sadece solist ve kurucu Anthony Kiedis’in hayat hikâyesini anlattığı ‘Scar Tissue’ adlı kitap 400 küsur sayfa. Kiedis’in hayatının önemli unsurlarını da işte o kitaptan derledik.

TORBACI BABADAN ÖĞRENDİKLERİ

- Annesi ve babası o daha çocukken ayrılan Kiedis, çok özlediği için sürekli Los Angeles’a babasının yanına gider gelir. Annesinin sakin ve zorlu hayatına karşın babasının renkli dünyası daha çok ilgisini çeker. 12 yaşında babasının yanına taşınır.
- Baba Blackie Dammett Los Angeles’ta esrar satmaktadır ve bu sayede çok geniş bir çevresi edinmiştir. Anthony hayatını yönlendirecek şeyleri hep babasının yanında öğrenir.
- Örneğin ilk sigarasını babasıyla içer. Yine ilk birlikte olduğu kadın, babasının sevgilisidir. 12 yaşındayken, doğum günü hediyesi olarak babasına onun 18 yaşındaki sevgilisiyle yatmak istediğini söylediğinde, “Olur ama sadece bir kereliğine” cevabını alır. Kiedis 18 yaşındaki o sevgilinin ona çok iyi davrandığını ve pek çok şeyi o gün öğrendiğini anlatıyor.
- Baba Dammett bir süre sonra esrardan daha çok para kazanabileceği bir yol bulur: Kokain. Los Angeles’ta kokain ondan sorulmaya başlanır. “Babam bizim oraların en havalı adamıydı çünkü Led Zeppelin üyeleri ve Alice Cooper gibi rockçılar babamla takılmak isterdi. Sunset Strip’teki önemli barlarda özel masalarımız vardı ve ünlü isimler bizimle o masada oturmak için can atardı.”

Haberin Devamı

DÜNYADAKİ EN GÜÇLÜ VARLIK ANNEDİR

Annesiyle uzun bir süre yaşadı. Babasının yanına taşındığı 10’lu yaşlarının ilk yarısına kadar hayatını annesi ve kardeşiyle Michigan’da geçirdi. İleride eroinden kurtulmak istediğinde yine annesinin yanına döndü.

KADINLARI SEKS OBJESİ GİBİ GÖRMEYEN UZUN İLİŞKİ ADAMI

‘Scar Tissue’ adlı otobiyografisinde yazdığı kadarıyla Kiedis kadınları seks objesi gibi gören rock yıldızlarından değil. En büyük aşklarından biri hiç sevişmeden haftalarca birlikte yaşadığı İrlandalı şarkıcı Sinead O’Connor. Kiedis bir konser sonrası gördüğü O’Connor’a aşık olmuş ve ona bir not yazmış. Aradan neredeyse bir yıl geçtikten sonra tekrar karşılaşıp birlikte olmaya başlamışlar. O’Connor’ın onu birkaç ay sonra terk etme sebebinin Kiedis’in uyuşturucu kullanması olduğu söylense de gerçeği Kiedis dahil kimse bilmiyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!