12 ülkeden 40 ADD İstanbul’da buluştu

Güncelleme Tarihi:

12 ülkeden 40 ADD İstanbul’da buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 10:16

12 ülkede faaliyet gösteren 40 Atatürkçü Düşünce Derneği’nin çatı kuruluşu Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu’nun (ADDP) ilk kongresi, İstanbul’da yapıldı. Almanya’nın Dortmund kentinde geçen yıl yapılan toplantıda kabul edilen ‘Kuruluş Bildirgesi’ ile oluşturulan ADDP Genel Kurulu‘na Almanya, İsveç, Avusturya, ABD, İngiltere, Kosova, Makedonya’dan dernekler katıldı. Türkiye’deki 341 derneği temsil eden Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi yetkilileri de toplantıda yer aldı.

Haberin Devamı

GENEL Kurul’un sonunda yapılan oylamada, ADD Merkezi’nden Hakan Akbulut ADDP Başkanı, İngiltere ADD Başkanı Jale Özer ile Hessen ADD Yönetim Kurulu Üyesi Mevlit Deniz başkan yardımcılıklarına seçildi. Diğer yönetim kurulu üyeliklerine ise Amerika ASA’dan İlknur Boray, İsveç ADD’den Mustafa Sönmez, Avusturya ADD’den Yusuf Genç, Kosova Filizler AD’den Ferhat Derviş, Dortmund ADD’den Süleyman Soytürk, Baden Württemberg ADD’den Ayşenur Kazokoğlu ve Makedonya AD’den Halil Abdullah seçildi.

12 ülkeden 40 ADD İstanbul’da buluştu


ULUSAL GÜÇLERE İHTİYACIMIZ VAR

Genel Kurulun açılış konuşmalarını ADDP Sözcüsü Hakan Akbulut, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz yaptı. Başkan Öz, “ Biz 90 yıldır, Atatürk’ü insanların kalbine koyabilmişiz. Ama ayrım yapmadan, insanlara dokunulabilmeyi de öğrenmemiz lazım” dedi. Çölaşan ise “Bugün hem dünyada hem ülkemizde barış için Atatürkçü düşünce ve onun için mücadelede eden bağımsızlık yanlısı, ulusalcı güçlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var“ diye konuştu.

Haberin Devamı

12 ülkeden 40 ADD İstanbul’da buluştu


YABANCI DÜŞMANLIĞINI BESLİYOR

Genel Kurul Sonuç Bildirgesi’nde, günümüzde Türkiye ve dünyanın içinde bulunduğu şartları ‘Atatürkçü Düşünce’yi rehber edinmiş dernek ve kişilerin bir araya gelip güçlerini birleştirerek, daha etkin çalışmalarını gerekli kıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Avrupa ile yaşanan gerginliklerin Türkiye’nin itibar ve görünümünü olumsuz etkilediği, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın üzerinde yoğunlaşan yabancı düşmanlığına yeni malzemeler verdiği, bunun da huzur ve istikrarın bozulmasına yönelik gelişmeler doğurabileceği endişesi dile getirilerek, “ADDP, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında ülkemizdeki karanlık odaklara kararlılıkla karşı çıkma gayretlerini artırarak sürdürecektir. Yurt içinde ve dışında, referandum için hayır kampanyalarına gereken destek verilecektir“ denildi.
ADDP’nin bundan sonraki toplantısının, 9-11 Haziran 2017 tarihlerinde İsveç ADD’nin ev sahipliğinde Stockholm’de yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

12 ülkeden 40 ADD İstanbul’da buluştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!