12 numara Daum

FENERBAHÇE’nin en büyük kozu 12 numaralı formaya sahip seyircisi oldu her zaman. Dün akşam, ne yazık ki, Dahi Daum da bu seyircilerden biriydi.

Genelde olduğu gibi, Zaragoza maçında da, ne oyun planı, ne de değişik bir stratejisi vardı.

Maç başladı, sahada seyircinin beklentisinin aksine, baskı kuran, atak üstüne atak geliştiren bir Fenerbahçe değil, mücadele etmeye çalışan takım vardı. Tribündeki seyirciler de, sahanın içindeki futbolcular da, kenardan oyuna bir müdahale bekliyorlardı.

Tuncay kayboldu

Ama Dahi Daum, ne oyuna müdahale ediyor, ne de oyuncu değişikliğine -Serkan’ı zorunluluktan değiştirdi- gidiyordu. Tribünlerdeki 45 bin seyirci gibi, maçı izlemeye devam ediyordu.

Dünyada hiçbir futbolcu, sürekli formunu koruma becerisine sahip değildir. Dün gece Ümit Özat, formsuzdu, etkisizdi. Onun kötü oyunundan, Tuncay da etkilendi, sustu. Bunu görecek, tedbir alacak olan da Daum. Ama o Tuncay’ı sol kanada hapsetti. Bir yıldız, o kanatta kaybolup gidiyor.

Sahadaki oyuncular tüm güçleriyle mücadele etmeye çalıştı. Ama bu mücadelenin rakip üzerinde hiç bir etkisi olmadı. Ne Alex topla buluşabildi, ne de Anelka’ya, G.Saray’ın Hakan Şükür’e indirdiği topların 10’da biri atıldı.

Daum sahaya

Sağ kanattan, sol kanattan, şişirme toplarla gol aradılar. Zaragoza beraberlik için gelmişti, beraberlik için oynadı, istediğinden, hatta hayal ettiğinden bile fazlasını alıp gitti. Bu yenilgi, Zaragoza’nın becerisinden daha çok, Fenerbahçe’nin olmayan oyun felsefesinin bir sonucuydu.

Zaragoza disiplinli, mücadele eden bir takım. Ama inanın bana, bu hafta Kadıköy’e gelecek olan Kayserispor’dan farkı yok. Tek farkları, oyundan asla kopmayışları. Fenerbahçe ne yazık ki, gücüyle, kalitesiyle orantılı futbol oynamıyor. 180 dakikalık maçın ilk yarısını F.Bahçe 1-0 yenik kapadı. İkinci 90 dakikada, Dahi Daum seyircinin içinde değil, sahada olursa tur şansı hala var.

NOT: Seyirci her zaman ki gibi yine muhteşemdi. Ama Migros Tribünü’ndeki bir grup seyirci F.Bahçe’yi destekleyeceklerine, Selçuk’u yuhaladılar. Onların F.Bahçeli olduklarına inanmıyorum. Koca bir lig, kupa -eğer Dahi Daum hata yapmazsa- ve UEFA Kupası’nda oynayacak bir takım için, bir futbolcuyu harcamak bu kadar kolay olmamalı.
Yazarın Tüm Yazıları