12 Eylül’de bile yasayla yapılıyordu

Güncelleme Tarihi:

12 Eylül’de bile yasayla yapılıyordu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2016 22:04

‘BU Suça Ortak Olmayacağız’ adlı bildiri nedeniyle suçlanan akademisyenlere destek amaçlı ‘Akademisyenler Susturulamaz-Omuz Ver’ bildirisine imza sayısı 500’e yaklaştı.

Haberin Devamı

Ankara’da dün Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen toplantıda Prof Dr. Gamze Yücesan Özdemir’in okuduğu metinde “Gittikçe ağırlaşan tablo karşısında eşit ve özgür bir ülke özlemi duyan bütün kesimlerin birlikte mücadele etmesi gerektiğinin inancıyla baskı ve soruşturmalara maruz kalan akademisyen arkadaşlarımızın yanındayız” denildi.

Metni ilk imzalayanlardan olan Prof. Dr. Korkut Boratav ise şu eleştirileri yöneltti:

“Bugün garip şekilde Türkiye sıkıyönetim komutanlığı var. Üstteki zat emrediyor. Emri savcılar ve en acısı üniversiteler uyguluyorlar. 12 Mart ve 12 Eylül’ün sıkıyönetimi daha iyidir. İç tutarlılığı vardır, yasa uygulanır. Burada yasa falan yok. Tamamen yasadışı, anayasa dışı, hukuk dışı bir uygulama. Evren döneminde üniversiteden atılanları savunmak hakkımızsa, bugünkü savunma sadece hakkımız değil aynı zamanda görevimizdir. Evren ile bugünkü Türkiye sıkıyönetim komutanı zatın mantığı arasında hiçbir fark yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!