12 Dev sorun

Güncelleme Tarihi:

12 Dev sorun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 00:47

Dünya 2. apoletli Türkiye, Eurobasket’te dört güne sığdırdığı üç ağır yenilgiyle Avrupa Şampiyonası'na veda etti.

Haberin Devamı

SLOVENYA bizim için acı vatan oldu... Avrupa Basketbol Şampiyonası’na ilk üç maç sonunda havlu atan 12 Dev Adam tam anlamıyla dibe vururken, koç Tanjevic’in sistemsiz Türkiye’sinin ne oynadığını kimse çözemedi. Oyuncular büyük hayal kırıklığı yaşatırken kaptan Hidayet Türkoğlu kötünün de kötüsüydü.
Potada felaket nasıl geldi, milliler nasıl dibe vurdu gelin sorunlar yumağına hep birlikte bakalım...

EVET, FELAKET YAŞATTI
1- Turnuvayı “Felaket yaşattım” cümlesiyle özetleyen Tanjevic haklı. Sistemi olmayan, Ender varken Sinan’dan oyun kurucu yaratmaya çalışan, her şey bir yana bu kadar kötü bir Hidayet’e maçlarda 25 dakikanın üzerinde süre veren Tanjevic, kendisinde inat edip Ergin Ataman’ı tercih etmeyen Federasyonu zora soktu.

HOCADAN ŞİKAYETÇİLER
2- Slovenya’da en çok konuşulan konu milli oyuncuların Tanjevic’ten rahatsız olduğu… Sezon öncesi hazırlık kampının ağırlığından şikayet eden basketbolcuların maçlardaki isteksiz tavırları da dikkat çekici. Kerem Gönlüm, Ender Arslan ve Ömer Aşık haricinde savaşan isim yok.

Haberin Devamı

BU NASIL NBA YILDIZI?
3- Hücumdaki büyük silahlarımız Ersan ve Hidayet elde patladı. Ersan, Yunanistan önünde az da olsa direnç gösterse de Hidayet’in ne oynamaya çalıştığını anlayabilen bir basketbol adamı yok. İşte, Yunanistan maçındaki şut oranları: İkilik isabeti 5’te sıfır, üçlük ise 4’te sıfır…

SKORERSİZ MİLLİ TAKIM
4- Milli Takım’da maalesef yıldız isim yok… Oyun sıkıştığı anda açacak, ay yıldızlıları ateşleyecek bir devin yokluğu hissediliyor. Grubumuzda oynadığımız ilk 3 maçtaki istatistikler de skorer oyuncumuz olmadığını açıkça gösteriyor. 3 maçtaki en yüksek sayı ortalaması 9 ile Ersan’a ait...

KEREM VE CENK SORUSU
5- 35’lik delikanlılar Kerem ile Ömer Onan’ın alındığı (ki bu tercihler doğru) Milli Takım’da zayıf olduğumuz oyun kurucu pozisyonunda, tecrübeli Kerem Tunçeri neden tercih edilmedi? Takıma ne katar tartışılır ama Gezi gazisi ilan edilen Cenk Akyol’un olmaması da ayrı bir bilmece.

BİRKAN GELDİ DE NE OLDU?
6- Savaşçı Ömer Onan’ın turnuvanın başlamasına 1 gün kala yaşadığı sakatlık takımı olumsuz etkiledi. Zaten kısa rotasyonu dar olan ay yıldızlılar, Ömer’siz kalınca iyice sıkıntıya girdi. Yerine alınan Birkan’ın da ilk 3 maçta 1 saniye dahi süre almaması, tercih tartışmalarını beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

SAVUNMAMIZI DA ÇÖKERTTİK
7- Özellikle İstanbul’daki hazırlık maçlarında iyi savunma yapan Milli Takım’dan Slovenya’da eser yok. Skor üretemediği açılışta Finlandiyalı basketbolcular potamıza 61 sayı bırakırken, İtalya’dan 90, Yunanistan’dan ise 84 sayı yedik. Hücumda zaten sıkıntılıyken en iyi olduğumuz savunmada da çöktük.

OĞUZ NEDEN SAVAŞTIRILMADI?
8- Hazırlık maçlarının formda ve skorer ismi Oğuz Savaş da turnuvada henüz fazla şans bulamadı… Tanjevic Finlandiya, İtalya ve Yunanistan karşılaşmalarında oyunun kilitlendiği anlarda dahi bençteki Oğuz’u aklına getirmedi nedense. Oğuz’un yeterli süre alamaması da irdelenmeli.

KÖTÜ, KÖTÜ, HEP KÖTÜ...
9- Açılış maçı çok kritikti… Turnuva takımı olmakta zorlanan Türkiye, Finliler karşısında hezimetle start alınca moraller bozuldu. İtalya maçında da bunun etkisi görülürken, Yunanistan karşısında da bir gün öncenin senaryosunu periyot periyot yaşadık… Çok kötü başlayıp, kötü bitirdik…

Haberin Devamı

TOPU BİLE GÖREMEDİK
10- Türk Milli Takımı’nın ilk üç maçtaki top kayıpları da hayli fazla… Oyuncuların savruk performansı ile karşılaşma başı 12 top kaybı ortalamasıyla oynayan ay yıldızlılar (Finlandiya maçı: 14, İtalya maçı: 10, Yunanistan maçı: 12), top çalmada ise bu üç maçlık periyotta ancak 3,6 ortalamasını tutturabildi.

DESTEK DE İŞE YARAMADI
11- Şu bir gerçek ki Türk taraftarlar da takımı Slovenya’da yalnız bıraktı… Finlandiya ve İtalya maçlarında rakip ülkelerin seyircileri büyük üstünlük kurarak neredeyse ev sahibi pozisyonundaydı bize karşı. Ama Yunan maçında salonun yaklaşık yarısını dolduran taraftar, görevini yerine getirse de takımı canlandıramadı.

Haberin Devamı

HERKES GÜNAHKAR BU TAKIMDA
12- Eurobasket’e “Dünya İkinciliği” apoletiyle gelen Milli Takım’ın birbirinden ağır yenilgiler alması Slovenya’da gündem oldu. Bırakın grubu, turnuvanın favorileri arasında gösterilen Türkiye’nin erken vedasında günahın büyüğü Tanjevic’in olsa da artık devlikten istifa eden oyuncular da onun kadar suçlu…

BAKMADAN GEÇME!