12 Dev Adam'ı yalnız bırakmadılar

Güncelleme Tarihi:

12 Dev Adamı yalnız bırakmadılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 20:56

2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu’nda Beyaz Rusya ile deplasmanda yapacağı maça hazırlanan A Milli Takımımızın akşam antrenmanını AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür, TBF Başkanı Turgay Demirel ile birlikte izledi.

Haberin Devamı

EuroBasket 2013 Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Takımımız, bu akşam gerçekleştirdiği antrenmanla Beyaz Rusya maçı hazırlıklarının İstanbul ayağını tamamladı. Antrenmanı AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar da takip etti.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic yönetiminde yapılan idman saat 17:00’de başladı ve yaklaşık 2 saat sürdü. Serbest şutla başlayan antrenman 3’e 0 çift pota hücum çalışmasıyla devam etti. Daha sonra ise 3 gruba ayrılan Ay-Yıldızlılarımız, hücum ve savunma düzenleri çalıştı. İdman şut antrenmanıyla sona erdi.

İDMANDAN FOTOĞRAFLAR - FOTO GALERİ

12 Dev Adam, 2 Eylül Pazar günü deplasmanda oynayacağı Beyaz Rusya karşılaşması için yarın saat 12:30’da Atatürk Havalimanı’ndan kalkacak TK283 sefer sayılı THY uçağıyla Minsk’e hareket edecek.

Haberin Devamı

Hakan Şükür: “Ben bu takıma güveniyorum”

Antrenman sonunda oyuncularla bir süre sohbet eden AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, ardından bir dizi açıklamalarda bulundu. Eski milli futbolcu Hakan Şükür, A Milli Basketbol Takımı’nın iyi bir kadroya sahip olduğunu belirterek, “Ömer Onan ve Hidayet Türkoğlu gibi dinlenme ihtiyacı olan basketbolcularımız var. Bu oyuncuların Milli Takım’da olduğu dönemde daha renkli ortamlar yaşadık, özellikle de Dünya Şampiyonası’nda… Buradaki genç ve deneyimli oyuncular kaynaşmaya çalışıyorlar. Doğal olarak da zaman zaman zorluk yaşıyorlar. Beklentimiz Beyaz Rusya maçını ve kalan karşılaşmaları kazanarak grubu ikinci sırada bitirmek. Ben bu takıma güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Genç takımlarda kimi zaman zorlukların yaşandığının da altını çizen Şükür, “Onlara şans vererek o zorlukları aşmak gerekli… Ben Başantrenör Bogdan Tanjevic’e çok saygı duyan biriyim. Bir basketbolcunun böylesine önemli bir antrenörü değerlendirmesi gerek” dedi.

“Demirel’in katkıları büyük”

Milletvekili Hakan Şükür, Türk basketbolunun her geçen gün ivme kazandığını da vurgulayarak, “Sayı Başkan Turgay Demirel’in çok değerli katkıları var. Çok ön planda değil ama önemli işlere imza attı. Hem Milli Takım’ın hem de Türk basketbolunun renkli kimyası var. Milli Takım’ın maçlarını fırsat buldukça takip ediyorum, antrenmanlara da zaman zaman gelmeye çalışıyorum. Başkan Turgay Demirel’le iyi bir dostluğumuz var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Basketbolu çok sevdiğine de değinen Şükür, “Futboldan önceki süreci basketbol ve atletizmle geçiriyordum. Futbola geçtikten sonra basketbolun çok faydasını gördüm. Futbolda aynı basketbolda olduğu gibi hem hücumun hem de savunmanın şart olduğu bir döneme girildi. Açıkçası ben genç kardeşlerimizin basketbolu devam ettirme adına olmasa da hayatta her spora fayda sağlayacak şekilde basketbolun içinde olmalarını tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

“EuroBasket’e katılım çok önemli”

A Milli Takım’ın EuroBasket 2013 eleme maçlarını takip ettiğini belirten Şükür, “İlk Beyaz Rusya maçını seyrettim, az farkla kazandık. İtalya karşısında ise uzun süre önde olduğumuz maçın sonlarını iyi oynayamadık maalesef. Son oynadığımız Çek Cumhuriyeti maçında genç basketbolcularımızdan daha fazla mücadele bekliyordum ama rakibimiz haklı bir galibiyet aldı. Basketbolda dengeler çabuk değişebiliyor. Beklentilerinize karşılık bulmak gerek. Ben bu kadronun Tanjevic ile daha iyi şeyler yapacağını düşünüyorum. Bu süreçte Avrupa Şampiyonası’na gitmemiz çok önemli… Ondan sonra takıma katılacak olan oyuncularla zaten tutulmaz bir takım oluruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!