12 Dev Adam'ı THY uçuracak

Güncelleme Tarihi:

12 Dev Adamı THY uçuracak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2010 12:47

Türk Hava Yolları (THY), Basketbol Milli Takımları ile 2012 yılı sonuna kadar ana sponsorluk anlaşması imzaladı.

THY ve Türkiye Basketbol Federasyonu ana sponsorluk anlaşması Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Botanik Restoran'da A Milli Erkek Basketbol Takımı teknik, idari ve oyuncu kadrosunun hazır bulunduğu törenle imzalandı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu törende yaptığı konuşmada, Türkiye;nin yükselen yıldızı THY'nin spor alanında önemli bir sponsorluk anlaşmasına daha imza attığını belirterek, “Bugün burada atacağımız imza ile 2,5 yıl boyunca Türkiye Basketbol Federasyonu;na ana sponsor oluyoruz. Bundan önce ulaşım sponsoru olduğumuz Türkiye Basketbol Federasyonu;na şimdi ana sponsor olarak destek vermek bizim için büyük mutluluk” dedi.

THY'nin son yıllarda önemli başarılara imza attığını, özellikle uluslararası alanda büyük bir atılım içinde olduklarını vurgulayan Topçu, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yıl yolcu sayısı bakımından Avrupa;nın 4. havayolu şirketi olduk. Bu yıl 3.;lüğü hedefliyoruz. 38 iç ve 127 dış hat olmak üzere toplam 165 hat ile dünyada 8. en büyük uçuş ağına sahip hava yolu şirketiyiz. THY artık global bir marka. Geniş kitlelerin sevdiği spor dallarına yatırım yapıyoruz.

Futbolda dünyanın en önemli kulüplerinden Barcelona ve Manchester United;a sponsor olduk. Tüm dünyada büyük ses getirdi. Basketbol dalında da THY olarak var olmak, gücümüze güç katacaktır. Geçtiğimiz yıl Yunanistan;ın Moroussi takımıyla sponsorluk anlaşması yaptık. Ardından Euroleague Final Four;a sponsor olduk. Bu sponsorluklarda gördüğümüz ilgi bizi oldukça mutlu etti. Bir süre önce önemli bir sponsorluk için anlaştık. Önümüzdeki sezondan itibaren Euroleague karşılaşmaları 5 yıl boyunca 'Turkish Airlines Euroleague Basketball' adı altında oynanacak. Ayrıca sezon sonundaki Final Four karşılaşmaları da 'Turkish Airlines Euroleague Final Four' adıyla oynanacak.”
Topçu, yapılan bu anlaşma ile Türkiye Basketbol Federasyonu;na ana sponsor olduklarını belirterek, “12 dev adamı da destekliyoruz. Bu anlaşma çerçevesinde 12 dev adam THY'nin reklam filminde oynayacak ve bundan THY olarak haklı bir gurur duyuyoruz. 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında Türkiye;de yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi böyle bir anlaşmaya imza atmak THY olarak bizim için daha da önemli. Bu anlaşmayla, tüm dünyanın izleyeceği bir basketbol şampiyonasında ana sponsor olarak var olmak, bizim hem ulusal hem de uluslararası alanda marka bilinirliğimize büyük katkı sağlayacak. Bu anlaşmanın her iki taraf ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyor ve A Milli Basketbol Takımı;na Dünya Şampiyonası;nda başarılar diliyorum” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR DEĞER TAŞIYOR”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de törende yaptığı konuşmada, dünyanın en başarılı şirketlerinden birisi olan THY'nin Türk ve dünya sporuna son yıllarda büyük katkılar yaptığını belirterek, “Türk basketboluna yaptığınız bu katkı federasyonumuz için çok büyük bir değer taşıyor. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Dünya Basketbol Şampiyonası ve burada yer alacak 12 dev adamımız sizin katkılarınız ve desteklerinizde daha büyük başarılara doğru yol alacak. Ben bu beraberliğin uzun süreli ve hayırlı bir beraberlik olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye basketbolunun da THY gibi yükselen bir değer olduğunu dile getiren Demirel, “Daha önce Avrupa Basketbol Şampiyonası düzenlemiş, pekçok turnuvaya ev sahipliği yapmış federasyonumuz 28 Ağustos tarihinden itibaren Dünya Basketbol Şampiyonası için 23 ülkenin sporcularını ülkemize misafir edecek. Bu sporcuların çoğunu THY ile ülkemize taşıyacağız ve uğurlayacağız. Aynı şekilde Türkiye basketbol milli takımları ve kulüp takımlarımız da THY ile seyahat edecek. Bu anlaşmanın milli takımlarımız, sporcularımız, THY ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de Türk sporuna ve basketbola önemli bir katkı sunmak için toplandıklarını belirterek, “THY ve Türkiye Basketbol Federasyonu arasında 2012 sonuna kadar sürecek olan ana sponsorluk anlaşmasının imzalarını atıyoruz. THY olarak spora özel önem veriyoruz. Geniş kitlelerin ilgisini çeken spor dallarına yaptığımız yatırım THY'nin tanıtımına önemli katkı sağlıyor. Dünyanın önemli havayolu şirketleri arasına giren THY bu sponsorluk anlaşmalarıyla daha çok tanınıyor” şeklinde konuştu.

THY'nin hem bireysel spor dallarında hem de takım sporlarında sponsorluk anlaşmaları yaptığına dikkat çeken Kotil, Türkiye'de federasyonlar ve takımlarla imzalanan sponsorluk anlaşmalarına geçtiğimiz yıldan itibaren yurtdışında da yenilerini eklediklerini kaydetti.
Barcelona ve Manchester sponsorluklarından sonra Euroleague karşılaşmalarının isim hakkını 5 yıl süre ile alarak yapılan sponsorluk anlaşmasıyla THY'nin tüm dünyada dikkatleri üzerine çektiğini vurgulayan Kotil, şöyle dedi:

“THY son yollarda alanında önemli bir atılım içinde. Yaptığımız yatırımların karşılığını hem karlılık, hem yolcu sayısındaki artış, hem de uluslararası kuruluşların değerlendirmeleriyle aldık. Güney Avrupa;nın en iyi havayolu şirketiyiz, ekonomi sınıfında ikram hizmeti ile dünyanın en iyisiyiz. Hizmet verdiği her kategoride 4 yıldız alan tek havayolu şirketiyiz. Bütün bunlar bizi dünyanın sayılı havayolları arasına soktu. Bugün atılacak imza ile '12 Dev Adam'a, A Milli Erkek Basketbol Takımı;na da ana sponsor oluyoruz ve bundan büyük gurur duyuyoruz. Önümüzdeki ay yapılacak olan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi A Milli Basketbol Takımı;na ana sponsor olmak bizim için gerçekten büyük bir imkan. Daha önce ulaşım sponsoru olarak desteklediğimiz Türkiye Basketbol Federasyonu;nu önümüzdeki 2,5 yıllık süre boyunca ana sponsor olarak desteklemek bize gurur verecektir.

Konuşmaların ardından Hamdi Topçu ve Turgay Demirel THY ve Türkiye Basketbol Federasyonu arasında ana sponsorluk anlaşmasını imzaladılar. THY yetkilileri Demirel ve basketbol takımı oyuncularına uçak maketi hediye ederken, Demirel ve basketbolcular THY yetkililerine imzalı forma hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!