12 Dev Adam'ı bekleyen büyük tehlike

Güncelleme Tarihi:

12 Dev Adamı bekleyen büyük tehlike
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 13:07

Son dünya ikincisi 12 Dev Adam, bir sonraki şampiyonaya katılamama tehlikesi ile karşı karşıya. Kaderimiz önümüzdeki 4 maça kaldı.

Haberin Devamı

F Grubu’ndaki dördüncü maçında Çek Cumhuriyeti'nden ‘fark yiyen’ milliler, önündeki 4 maçtan da istediği sonuçları alamadığı taktirde hem 2013 Eurobasket’e katılamayacak hem de otomatikman 2014 Dünya Şampiyonası'na katılma şansını da kaybedecek.

ASLINDA HER ŞEY “KÖTÜ” BAŞLAMIŞTI(!)

Kanserle olan savaşını kazanan Tanjevic’in yönetiminde Ersan İlyasova, Ömer Aşık, Hidayet Türkoğlu, Enes Kanter ve tabii ki yine Mehmet Okur’dan yoksun olarak çıktık bu yıl yola.

Koç, “Gençlerle iyi olacak” dedi başka da bir şey söylemedi. Gelmeyenlerin yerine kadroya İlkan Karaman, Göksenin Köksal, Birkan Batuk ve Şafak Edge gibi isimler alındı. Ama takımda bir şeyler hep eksik kaldı.

Aslında bu eksiklik hazırlık turnuvalarında kendini göstermişti ama biz “Hazırlıkta kötüysek resmi organizasyonda kesin iyisini yaparız” totemini bu sefer tutturamadık.

Haberin Devamı

Milliler oynadığı 4 maç sonunda 6 puanla 3. sırada. Eleme statüsüne göre ilk 2 sırayı alan takımlar Eurobasket’e direkt katılma hakkı kazanırken 4 en iyi 3. takım da Slovenya bileti alacak.

Milliler için şu anda en kilit maç Pazar günü oynanacak Beyaz Rusya karşılaşması. Bu maçın kaybedilmesi halinde gruptaki durumumuz çok kötü bir hal alacak ve hem Slovenya hem de 2014 Dünya Şampiyonası hayallerimiz suya düşecek.

EN BÜYÜK KALEMİZ DÜŞTÜ!

Yıllardan bu yana A Milli Takımımızın en büyük özellediği maçlarda ortaya koyduğu savunma mücadelesidir. Dünkü Çek Cumhuriyeti maçında savunmamız tek kelimeyle döküldü. Turnuva boyunca 10 asist ortalaması ile oynayan Çek Cumhuriyeti, millilerimiz karşısında maçı 27 asist ile tamamladı.

TANJEVİC'İN TERCİHLERİ ELEŞTİRİLDİ

Karadağlı koç Bogdan Tanjevic'in turnuva başından bu yana gerçekleştirdiği rotasyonlar hep eleştirildi. Dün de yaptığı tercihler nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Tanjevic'in özellikle ikinci çeyreğin başındaki tercihleri tepkilere neden oldu. Hürriyet Gazetesi yazarı Ünal Özüak, bugünkü köşesinde Tanjevic'in tercihlerinden şöyle bahsetti: "Bildik 12 Dev Adam’ın çakması görünümündeki Millilerimiz bir kez daha Tanjevic’in kurbanı oldu... İşler bizim istediğimiz gibi giderken 19-18 önde geçtiğimiz ilk çeyrekten sonra şaka gibi ama; Tanjevic trajikomik şekilde oyuna müdahale ederek tam anlamı ile yolunda gidişi berbat etti. İkinci çeyreğin başında 5 kişiyi birden değiştirdi faturası 3 dakikada 3 hata ve ucuz yenen 8 sayı oldu. Maçta tam burada kırıldı zaten... 32 yaşında ağabeyleri Velsch’in etrafına toplanmış genç yetenekler karması Çek Cumhuriyeti, koçumuzun bu hamlesiyle ve doğru şut seçimleriyle 35-30 ile ilk yarıyı önde kapattı."

Haberin Devamı

“BİR TANESİ GELSEYDİ BÖYLE OLMAZDI”

Türk basketbolunun önemli antrenörlerinden olan Cem Akdağ, milli takımın son durumunu hurriyet.com.tr’ye değerlendirdi.

Takıma gelmeyenlerden birinin gelmesi halinde durumların daha farklı olacağını söyeleyen Akdağ; “Onların gelmemesi çok şeyi değiştirdi” dedi.

İşte Cem Akdağ’ın yorumu:

“Bulunduğumuz gruptaki takımların gücü hala daha bizi yenebilecek düzeyde değil. Bizden daha iyi değiller. Hala onları geçebiliriz. Ama tek sorun rakiplerimiz beklediğimizden daha hazır çıktılar. Oluşturduğumuz takım düşündüğümüz performansı veremedi. Seçim sırasında 1 ya da 2 tane son saniyede gelmeyenler var. O oyuncuların gelmemesi çok şeyi değiştirdi. Beyaz Rusya bizi yenecekmiş gibi ama işin ciddiyeti artık çok yüksek konumda.  Son günlerde milli takımla ilgili çıkan haberler de oyuncuların morallerini bozdu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!