12 dev adam hazır

Güncelleme Tarihi:

12 dev adam hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2001 02:03

Ay-yıldızlılar, evsahipliği yapacağımız 32. Avrupa Şampiyonası'nda cuma günü oynayacağı Letonya maçını iple çekiyor. Hazırlık döneminde oynadığı 13 özel maçtan 9'unu kazanan Milli Takım'ın en skorer ismi İbrahim Kutluay oldu.

Heyecanlı bekleyiş

Hazırlık maçlarını tamamlayan A Milli Basketbol Takımımız, cuma günü başlayacak ve evsahipliği yapacağı 32. Avrupa Şampiyonası için heyecanlı bir bekleyiş içine girdi. Kapılarını dış dünyaya kapayan 12 Dev Adam, Ankara'da oynayacağı grup maçlarındaki rakipleri Letonya, Slovenya ve İspanya'yı videodan izleyerek ezberliyor.

9 galibiyet aldı

Şampiyona için girdiği yaklaşık 2 aylık kamp süresince 13 hazırlık maçı oynayan A Milli Basketbol Takımımız, 9 mücadelede salondan galibiyetle ayrılırken, 4 maçta da yenildi. Hazırlık maçlarında Çek Cumhuriyeti ve Bosna Hersek'e karşı 2'şer galibiyet alan milliler, Ukrayna, Rusya, İsveç, İsrail ve Polonya'yı da yenmeyi başardı.

İbrahim gözde

Panathinaikos'a transfer olan Milli Takımımız'ın yıldız ismi İbrahim Kutluay hazırlık maçlarındaki performansıyla şampiyona için büyük umut verdi. Bosna Hersek'e 30 sayı atan İbrahim, 13 maçta toplam 222 sayı ve maç başına 17 sayı ortalamasıyla hazırlık maçlarının en skorer ismi oldu.

Hedefe kenetlendiler

Milli Takım Menajeri Doğan Hakyemez, tarihi bir başarı elde etmek için yola çıktıklarını belirtirken, ‘‘Ufak tefek sorunlar yaşasak da, şampiyonaya hazırız. Basketbolcularımızın hepsi cuma günü Letonya maçı ile başlayacak şampiyonayı iple çekiyor. Herkesin morali yüksek. Hedefe ulaşmak için kenetlendik’’ dedi.

Açılış yarın

Yalnızca Avrupa'nın değil, NBA'in ünlü yıldızlarını da Türkiye'de sahneye çıkaracak şampiyonanın açılışı ise yarın akşam tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek göremli törenle yapılacak. Törene Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile FIBA yetkilileri katılacak.

HAZIRLIK MAÇLARI

İstanbul :

Türkiye-Çek Cum.: 73-57

Türkiye-Çek Cum.: 82-71

İtalya (Bormio)

Türkiye-B. Hersek: 87-64

Türkiye-Ukrayna: 73-58

İtalya-Türkiye: 78-56

Ankara:

Türkiye-Rusya: 92-71

Türkiye-İsveç: 82-61

Türkiye-Yugoslavya: 72-90

Slovenya

Türkiye-Almanya: 84-85

Türkiye-B. Hersek: 88-83

Slovenya-Türkiye: 75-72

Ankara:

Türkiye-İsrail: 68-60

Türkiye-Polonya: 93-68
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!