12 Dev Adam alkışlarla karşılandı

Güncelleme Tarihi:

12 Dev Adam alkışlarla karşılandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2006 09:15

Japonya'da harikalar yaratan ve dünya 6'ncısı olan 12 Dev Adam, yurda döndü. Atatürk Havalimanı'nda alkışlarla karşılanan Ay yıldızlılar, 2010 için de başarı sözü verdi.

Haberin Devamı

Uzun süren bir yolculuğun ardından Atatürk Havalimanı'na sabaha karşı 50 dakikalık rötarla inen Basketbol Milli Takımı kafilesini, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, sporcuların aileleri ile az sayıda sporsever, çiçekler ve alkışlarla karşıladılar.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, burada yaptığı açıklamada, Türk basketbolunu en iyi şekilde temsil etmek ve daha önce katıldıkları şampiyonadan iyi bir derece almak için Japonya'ya gittiklerini belirterek, “Daha önce 9. olmuştuk, şimdi ise 6.'lığı elde ettik. Ekibimiz genç ve 2010'da ülkemizde yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor. Takımımız, mükemmel bir ekip olarak sadece yurt içindeki spor severlerin değil, yurt dışındaki basketbol otoritelerinin, FIBA yetkililerinin ve herkesin beğenisini kazanan bir mücadele ortaya koydu” dedi.

Haberin Devamı

Bu başarının, bu öykünün çok iyi analiz edilmesi gerektiğini vurgulayan Demirel, şöyle devam etti:

“Bir milli takım nasıl oluşturulmalı, fertler nasıl hareket etmeli, teknik kadrolar ile oyuncular nasıl bütünleşmeli, nasıl sahada maçın sonuna kadar rakip kim olursa olsun elinden gelenin en iyisini ortaya koymalı. Bunlar çok iyi analiz edilmeli. Bu sadece basketbol için değil, diğer tüm takım sporları için örnek olabilecek bir olay diye düşünüyorum. Bu başarı, kulüplerimiz ve diğer federasyonlar tarafından iyi analiz edilirse ileride bir çok başarılar daha elde etmemiz mümkün olabilir. Ben ekipteki herkese teşekkür ediyorum, çok büyük iş yaptılar. Türk milletinin kendileriyle gurur duymasını hak ettiler.”

Turgay Demirel, Türkiye'ye görevini yapmış, başarıyla ülkesini temsil etmiş insanların huzuru ve gururuyla döndüklerini belirtirken, “Türk basketbolu, önümüzdeki 4 yıl içinde iki Avrupa şampiyonasında, inşallah olimpiyatlarda ve 2010 Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye devam edecek, yeni başarılar elde edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

HAKYEMEZ: DÖNÜM NOKTASI

Milli Takım Direktörü Doğan Hakyemez, Dünya Şampiyonası'nda alınan netice ve ortaya konan oyunun, Türk basketbolu için dönüm noktası olduğunu söyledi. Son senelerde sonuçlar ne kadar iyi olursa olsun, sahada oynanan oyundan Türk halkının ve kendilerinin memnun olmadığını vurgulayan Hakyemez, “Herkes sahada yenerken de yenilirken de mücadele görmek istiyordu. Biz bu sene değişik bir kadroyla hazırlandık. En iyi dereceyi elde etmeye Japonya'ya gitmiştik, ama bize güvenenler bile buna inanmamıştı. Ama Türk Milli Takımı, şu anda kaybetse de takdir edilen bir havaya büründü, Bunun baş mimarı antrenör Bogdan Tanjeviç, oyuncular ve federasyon başkanımız Turgay Demirel'dir. Bu şampiyona Türk basketbolu için dönüm noktası olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Doğan Hakyemez, Japonya'da hiç bir eksiklerinin bulunmadığını vurgulayarak, ekip olarak aşçısından, analiz ekibine kadar ilk defa bütün olarak şampiyonada mücadele ettiklerini anlattı. Milli takımda yer alamayan Mehmet ve Hidayet'e de üstü kapalı mesaj gönderen Hakyemez, “Bundan sonra bütün arkadaşlarımız gibi herkesin gelip, mücadele edip, Türkiye'yi başarıya götürmesi lazım” ifadelerini kullandı.

KUTLUAY: BİZE SÜPRİZ OLMADI

Milli takım kaptanı İbrahim Kutluay ise şampiyonada alınan derecenin kendileri için sürpriz olmadığını söyledi.
Şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını ifade eden İbrahim, “Bizim için önemli olan herkesin ben değil, biz olarak düşünmesiydi. Bunu oluşturmaya çalıştık. Çok iyi hazırlık dönemi geçirdik ve şampiyonadaki sonuçlar bizim için sürpriz olmadı. Böyle bir başarıyı bekliyorduk. Ancak bunu öncesinde açıkça dile getiremedik. Ama göstermiş olduğumuz performans herkesi mutlu etti. Bunun gururunu yaşıyoruz. Türk Milli Takımı'nı saha içi ve dışında çok iyi temsil ettik. ” diye konuştu.

Haberin Devamı

İbrahim, 3 maçı sakat sakat oynadığını ve zaman zaman diğer arkadaşlarının aynı özveriyi gösterdiğini dile getirerek, “Neticede hepimiz bundan keyif aldık, mutluluk duyduk. Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Oyunculardan Serkan Erdoğan ise Türk Milli Takımı'nın dünya şampiyonluğuna oynayabilecek düzeyde olduğunu iddia ederek, “Bizi ateşleyen şeyin, takım ruhu ve arkadaşlık olduğu ortada. Gelmeyen arkadaşların yerini doldurmak için daha fazla gayret gösterdik. Türk basketbolu dünyanın en iyilerinden biri şu anda bence” ifadesini kullandı.
Gerçekten üst düzey ekiplerle çok iyi mücadele ettiklerini anlatan Ender Aslan da, maçlarda savaştıklarını ve artık bu derecenin üstüne çıkmak için uğraşacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Genç oyuncu Engin Atsür, hedeflerin büyük olmasının Türk basketbolu için güzel bir şey olduğunu vurgulayarak, “Umarım ileride 6.?lık başarı sayılmaz. Daha büyük hedeflerimiz olur” dedi. Cenk Akyol da “Orada çok iyi mücadele ettik, sahada kavga ettik. Elimizden geldiğince milli takımın hakkını vermeye çalıştık. Ben bu takımın bir üyesi olduğu için gurur duyuyorum, eminim ki herkes de aynı şeyi düşünüyordur” şeklinde konuştu.

Ermal Kurtoğlu ise Japonya'ya gitmeden önce çok az kişinin kendilerine inandığını kaydederek, şunları söyledi:
“Onların düşüncelerini değiştirmek çok güzel bir şey. 6.'lıktan daha iyi derece elde edebilirdik. Çok savaştık, yaşadığımız sakatlıklar önemli değil, bunları özür olarak kullanamayız. Takım gibi oynanmamız en güzeliydi, bir kişi faul atarken diğerlerinin kenetlenmesi önemliydi. Biz hepimiz 12 oyuncu ve teknik heyet gerçekten milli takım için gerekeni yaptık.”

Haberin Devamı

Oynanılan 3-4 maçı skorda çok geriden gelerek kazandıklarını belirten Kerem Gönlüm ise “Bu başarıyı inancın zaferi olarak düşüyoruz” dedi.

THY'DEN SİNGAPUR SEYAHATI ARMAĞANI

Basketbol Milli Takımları Resmi Sponsoru THY, oyunculara Singapur'a gidiş-dönüş bileti hediye etti.
Karşılamada bulunan THY Genel Müdürü Kotil, günün anısına hazırlanan simgesel bileti kaptan İbrahim'e verdi.
Bu arada, İbrahim Kutluay'ın babasının koltuk değnekleriyle kendisini karşılamaya gelmesi dikkat çekti.

Uzun süredir Japonya'da bulunan oyuncular, teknik heyet ve idari kadro Atatürk Havalimanı'nda hasret giderdiler. Sporseverler, oyuncularla fotoğraf çektirebilmek ve imza alabilmek için yarışırken, karşılamayı çok sayıda medya mensubu da takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!