12 ceset helikopterle alınabildi

Güncelleme Tarihi:

12 ceset helikopterle alınabildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2013 00:00

Hakkari, Çukurca’da 20’nci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı’na bağlı Karataş Jandarma Sınır Karakolu’na yapılan saldırıda öldürülen 14 PKK’lının cesedi, kar yağışı nedeniyle 5 gün araziden alınamadı.

Haberin Devamı

Kar yağışının etkisini kaybetmesiyle önceki gün yapılan arama çalışmasında karakol çevresinde 12 PKK’lının cesedi bulundu. Cesetler incelenmek üzere, helikopterle alınarak, Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.                              

Nusaybin’de üst düzey PKK’lı ölü
MARDİN’in Nusaybin ilçesinde, Selahattin Eyyübi mahallesi Sakarya Caddesi’ndeki bir evde, terör örgütü PKK üyesi bulunduğu ihbarını alan Terörle Mücadele ile Özel Hareket Timleri operasyon düzenledi. “Teslim ol” çağrılarına evden silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 1 terörist ölü olarak ele geçirildi. Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, istihbari çalışmalarda PKK/KCK’da sorumlu düzeydeki örgüt mensubunun Nusaybin ilçesinde kaldığı yerin tespit edilmesinin ardından operasyon düzenlendiği belirtilerek, “Terör örgütü mensubu bir erkek ölü olarak ele geçirildi. Olay yerinde bir Kaleşnikof marka silah, bir patlamamış el bombası ve bomba düzeneği ele geçirildi” denildi. Valilik, evdeki diğer teröristin ise kaçtığını açıkladı. Öldürülen teröristin, “Akif” kod adlı PKK’nın Mardin bölge sorumlusu Mehmet Şirin Cebe olduğu belirlendi.  Ahmet AKKUŞ / DHA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!