112 personeline farkındalık eğitimi

Güncelleme Tarihi:

112 personeline farkındalık eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 10:30

112 personeline farkındalık eğitimi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- ANKARA İl Sağlık Müdürlüğü eğitimcilerinden Dr. Hasan Kuş ve Dr. Enver İnce tarafından Kırıkkale 112'de görev yapan toplam 100 personele 2 grup halinde eğitim verildi. 'Tıbbi KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler Farkındalık Eğitimi' İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda verildi.

Eğitim kapsamında kasten, kazaen veya doğal afetler sonucu ortama yayılan maddelerin insan ve çevre üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaması için alınacak önlemler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Kırıkkale 112'de görev yapan toplam 100 personele yönelik 2 grup halinde katılımın sağlandığı eğitimde, kimyasal, biyolojik, radyoaktif, ve nükleer maddelere karşı personelin kendi güvenliğini sağlaması için kullanılması gereken kişisel koruyucu ekipmanlar, hasta ve yaralılara müdahale öncesi, müdahale esnası ve sonrasında uygulanması gereken yaklaşımlar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Kırıkkale sınırları içerisinde bulunan Orta Anadolu Rafinerisi, MKE Silah Fabrikaları ve bunlara ait bir çok kimyasal işletmenin bulunması, kentin 49 ilin transit geçiş güzergahı üzerinde konumlanması nedeniyle oluşabilecek herhangi bir KBRN kazasında alınması gereken önlemler ve müdahale yöntemleri anlatıldı. Eğitim kapsamında 112 personeline doğru ve etkin yaklaşım becerisi kazandırıldı.

Eğitim sonunda Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun tarafından eğitmenlere teşekkür belgesi ve katılanlara da katılım belgesi verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!