112 Acil, masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

112 Acil, masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 10:10

112 Acil, masaya yatırıldı

Haberin Devamı

 ERZURUM, (DHA)- Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Bayburt ve Ardahan İl Sağlık Müdürleri, Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) toplantısında bir araya geldi.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar ile hastane ve acil servis yöneticilerinin katıldığı toplantı Erzurum 112 Acil Komuta Merkezinde yapıldı. Toplantıda Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, Bayburt İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hancı, Ardahan İl Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Şentürk, Kars İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Karakaya ve Iğdır İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Taner Başaran illerindeki sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. 

Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum 112 Acil Komuta Merkezinde gerçekleşen ASKOM Doğu Anadolu bölge toplantısında 2016 yılının değerlendirmesini yaptı. Sağlık hizmeti taleplerine karşı daha iyi koordine olabilmek, özellikle doğuda uzun ve sert geçen kış şartlarına karşı sağlık hizmetlerinin daha etkin yapılabilmesini sağlamak için bölge illerinin sağlık yöneticileri ile bir araya geldiklerini ifade eden Serhat Vançelik, Erzurum'un Kuzey Doğu Anadolu Bölgesinin sağlık merkezi konumunda olduğunu hatırlattı. 

'Sağlıkta Dönüşüm Programı' sayesinde halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının yüzde 78'lere ulaştığın işaret eden Vançelik, bu yıl içerisinde Ağrı'dan 37 bin 600, Kars'tan 15 bin 450, Bingöl'den 13 bin 620, Iğdır'dan 13 bin 100  hastanın  tedavi olanaklarından yararlanmak için Erzurum'a geldiğini açıkladı. Serhat Vançelik, bölgedeki diğer illerle birlikte bu yıl Erzurum'daki hastanelere 112 bin civarında hasta geldiğini yine aynı dönemde helikopter ambülansla 212 hastanın nakledildiğini söyledi. Hava ambülansının 2014 yılında 319, 2015 yılında 312, 2016 yılında da 212 vaka için havalandığına dikkat çeken Serhat Vançelik, 112 Acil servisin geçmiş senelerde İl Sağlık Müdürlüğü bodrumunda hizmet vermeye çalışırken artık 112 Acil Komuta Merkezi'nin kendine özel donanımlı binasında simülasyonlu maketler, bilgisayar destekli cihazlarla eğitimler verildiğini, bina içerisindeki modern dizayn edilmiş misafirhanesiyle sağlık personeline hizmet ettiğini sözlerine ekledi.

 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!