110 yıllık Hacı Şakir artık ABD'li

Güncelleme Tarihi:

110 yıllık Hacı Şakir artık ABDli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin en eski sabun üreticisi Hacı Şakir, ABD'li temizlik devi Colgate Palmolive'in bünyesine katıldı. Colgate-Palmolive, yüzde 50 ortak olduğu Hacı Şakir'in, Özsüer Ailesi'nin elindeki yüzde 50 hissesini de geçtiğimiz günlerde satın aldı. Böylece, 110 yıldır faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük sabun üreticisi, dünyanın en büyük temizlik maddeleri üreticisi Colgate-Palmolive'in şemsiyesi altına girdi. Colgate-Palmolive, Hacı Şakir ve ürünlerinin markasında bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

Colgate-Palmolive Türkiye Genel Müdürü Hans Brouwer, yaptığı açıklamada Hacı Şakir hisselerinin tamamının Özsüer Ailesi'nden kendilerine geçtiğini duyurdu. Brouwer, bu gelişmeyle Colgate-Palmolive'nin Türkiye'deki tüm marka portföyünün tek şirket altında toplandığını belirtti. Özsüer ailesine ortak olarak verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Brouwer, Hacı Şakir'in bundan böyle Colgate-Palmolive Temizlik Ürünleri adı altında devam edeceğini ve iş akışı veya operasyon açısından bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

KIRIM'DA DOĞAN MARKA

Hacı Şakir markası 1889 yılında Kırım'ın Kazan kentinde Hacı Şakir Bey tarafından yaratıldı. İmalathane 1915 yılında İstanbul'a taşındı. Kurtuluş Savaşı sırasında da üretime devam edildi. Şirketin kuruluş sicili 1927 yılında ‘‘Sabuncuzade Şakir ve Mahdumu’’ adıyla ve 91 sicil numarasıyla Atatürk tarafından onaylandı. Şirket 98 yıl boyunca Sabuncuoğlu ailesi tarafından yönetildi. 1987 yılında şirketin yüzde 75'i inşaatçı Maya Grubu'nun sahibi Özsüer alilesine geçti. Özsüer ailesi 1990 yılında Hacı Şakir'in yüzde 25'lik hissesini de alarak şirketin tamamına sahip oldu. Bir yıl sonra Amerikalı Colgate-Palmolive şirkete yüzde 50 ortak oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!