11. Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu

Güncelleme Tarihi:

11. Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 14:15

- Antalya'da düzenlenen Runatolia Maratonu kapsamında, minik adımlar, yüksek topuklu, çek çek bavullu ve halk koşusu yapıldı

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu, minik adımlar, yüksek topuklu, çek çek bavullu ve halk koşularıyla başladı.

Terra City Alışveriş Merkezi önündeki etkinliklerde ilk olarak minik adımlar yarışması düzenlendi. 60'a yakın çocukla ünlü sanatçı Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço da koştu.

Daha sonra gerçekleştirilen yüksek topuklu koşuya 35 kişi katıldı. Koli bantlarıyla ayakkabılarını ayaklarına sabitleyen, topuk ölçümü tamamlanan kadın yarışmacılar, en az 7 santimetre uzunluğundaki topuklarla 100 metre koşarak yarışı tamamladı. Kadınların tamamı düşmeden, başarıyla finiş noktasına ulaşmayı başardı.

30 kişinin katıldığı 100 metre çek çek bavullu koşuda ise yarışmacılar zaman zaman zor anlar yaşadı. Bazı yarışmacılar, bavullarının tekerleri yerden kesildiği için yarışma dışı kaldı. Bazıları ise bavulla koşarken hakimiyetlerini sağlayamadıkları için düştü.

Haberin Devamı

Yarışmalar sonunda yüksek topuklu yarışmasının birincisi Ayşen Özkul 2 bin lira, ikincisi Durdu Ekici bin 500 lira, üçüncüsü Esra Demir ise bin lira ile ödüllendirildi. Yarışmaya katılıp dereceye girenlere topuklu kırmızı ayakkabılı plaket verildi.

Yüksek topuklu yarışmanın birincisi Ayşen Özkul, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl da aynı yarışmada birinci olduğunu belirterek, güzel bir etkinliğe katılmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Gelecek yıl da yarışmaya katılmak istediğini belirten Özkul, "Renkli bir etkinlikte yer almak çok güzel. Herkesi koşmaya davet ediyorum" dedi.

Bavul koşusuna katılanlara ise dereceye girmelerine bakılmaksızın katılım belgesi ve Corendon Airlines firması tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Maraton kapsamındaki halk koşusuna ise yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Yarışlarda yarın, maraton, yarı maraton, 10 kilometre ve tekerlekli sandalye engelliler koşusu yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!